PENTRU PUI
PENTRU CRUTOANE
100g de paine cu cereale
2 linguri ulei de masline
PENTRU SALATA SI DRESSING
1 catel de usturoi, taiat marunt
1 lingurita mustar de Dijon
½ lingurita de sos Worcestershire
(se gaseste la Carrefour)
1 lingura suc de lamaie, plus extra pentru stors
1 vard de cutit fulgi de chilli
4 fileuri de ansoa, taiate marunt
3 linguri de maioneza
4 linguri de iaurt degresat
1 capatana de salata Romana (sau salata obisnuita), cu frunzele separate, spalate
si uscate
100g de rucola
25g de parmezan, ras in fasii cu un cojitor
de legume
Mod de preparare
1. Se amesteca puiul si celelalte ingrediente, se asezoneaza cu piper si se lasa la marinat pana la 2 ore.
2. Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se taie paine in cuburi, care se pun pe o tava. Se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor timp de 10 minute, pana devin rumene.
3. Pentru dressing, se pun intr-un robot toate ingredientele (in afara de salata si de parmezan) si se mixeaza. Daca sosul a iesit prea gros, se subtiaza cu doua lingurite de apa rece.
4. Se incinge o tigaie-gratar. Se prajesc pieptii de pui timp de 15-16 minute (intorcandu-i o data sau de doua ori, ca sa se faca bine). Dupa ce sunt gata, se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute, inainte de a-i taia.
5. Se rup frunzele de salata intr-un bol si se amesteca apoi cu rucola. Se adauga jumatate din dressing si se amesteca. Se adauga crutoanele, puiul si parmezanul, apoi se stropeste totul cu restul de dressing si se stoarce deasupra lamaie.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!