Mark Post, profesor la Universitatea Maastricht, a declarat ca va prezenta hamburgerul in luna octombrie si ca acesta va avea acelasi gust, aspect si aceeasi textura ca unul obisnuit.
Pana acum, a fost produs un hamburger prototip la un cost urias de 220.000 de lire. Carnea din acesta are un aspect mai ciudat, fiind roz-galbuie ca si culoare, dar problema va fi rezolvata pana in toamna.
Mark Post a lucrat in ultimii sase ani la transformarea celulelor stem in carne. Hamburgerul va fi facut cu carne crescuta in laborator din celule stem preluate de pe muschi de vita.
Aceasta metoda de producere a carnii este scumpa si de durata, dar oamenii de stiinta apreciaza ca, in curand, va fi nevoie de doar sase saptamani pentru transformarea celulelor stem in carne comestibila. De asemenea, pretul se va reduce odata cu inceperea productiei in masa.
Foto: Daily Mail
Animalele de companie ii scapa pe copii de alergii... FOTO! Casute miniaturale construite in bonsai...