Idei pentru o vacanță prelungită în țară: singur sau cu familia

 

Când ai o zi plină la muncă, ai nevoie de ceva la care să visezi cu ochii deschiși: patul de acasă, o întâlnire cu prietenii sau următoarea vacanță. Cel mai probabil trebuie să îți iei zilele de concediu din timp, pentru ca timpul tău liber să nu se suprapună cu al colegilor.

Astfel, majoritatea vacanțelor tale sunt organizate din timp, ca să prinzi cele mai bune oferte atât pentru transport, cât și pentru cazare. Dar mai există o opțiune, să pândești zilele libere care sunt aproape de weekend.

Dacă știi care sunt zilele libere 2019, vei reuși să te bucuri de vacanțe relaxante și să îți iei doar câte o zi de concediu, sau chiar deloc. Iată care sunt propunerile noastre pentru o excursie de câteva zile în țară:

Vacanță la munte

Această opțiune este potrivită atât pentru momentele în care vrei să pleci singur, cât și pentru timpul petrecut împreună cu familia:

  • Pentru o vacanță cu familia îți propunem o urcare scurtă pe munte, de doar două ore: de la Gura Diham până la Cabana Diham. Ajungeți ușor cu trenul până la Bușteni și apoi luați un trenuleț până la Gura Diham unde puteți și mânca o ciorbă cu afumătură în pâine. Apoi veți începe o urcare care este mai grea la început, dar care devine relaxantă pe parcurs ce tu și familia vă obișnuiți cu traseul. Dacă ai copii, este ocazia perfectă să îi înveți despre natură și cum se merge prin pădure: „pasul mic ca la munte”. Puteți dormi la cabană, bucurându-vă de un peisaj încântător, plin de pomi și verdeață și mai ales de aer curat.
  • Dacă ești mai aventuros și ai vrea să explorezi muntele singur, poți încerca traseul Gura Diham - Cabana Mălăiești. Este un traseu impresionant, plin de peisaje numai bune de pozat, dar este recomandat celor care se află într-o formă fizică bună, pentru că vor fi aproximativ cinci ore de urcat. Pentru că vei fi singur, este important să îți iei toate măsurile de siguranță înainte să pleci. Poartă echipamentul adecvat (bocanci, haine impermeabile) și anunță-ți atât prietenii, cât și pe cabanier unde te afli. Poți suna și la Salvamont înainte pentru a te asigura că traseul este deschis și practicabil.

Vacanță în Delta Dunării

Pentru că țara noastră are un relief variat, dacă nu ești un fan al muntelui, poți oricând să alegi altă opțiune, cum este Delta Dunării.

  • Când plănuiești o vacanță alături de familie, caută o pensiune în Mahmudia care să ofere și masa pe lângă cazare sau cere-le recomandări de locuri unde poți mânca ceva delicios. Vei putea încerca astfel foarte multe feluri de specialități culinare locale din pește: de la borș la saramură sau chifteluțe. Mai apoi poți plănui plimbări cu barca prin Deltă. Vei fi uimit de relieful unic de acolo, plin de stuf, nuferi și o varietate impresionantă de păsări. Nu uita să îți iei spray-ul contra țânțarilor, deoarece în Deltă sunt mult mai mulți decât la oraș. În plus, pe măsură ce se lasă seara e recomandat să  porți haine lungi ca să previi înțepăturile.
  • Dacă vrei să te bucuri de o vacanță singur, îți recomandăm să cauți o cameră de închiriat la localnicii din Sulina. Poți mânca direct de la localnici diferite specialități din pește. De obicei, îi poți identifica pe cei care oferă aceste servicii după anunțurile afișate la poartă. Astfel, vei experimenta într-un mod mai autentic această zonă aproape izolată, te vei bucura de peisajul plin de stufăriș și de spectaculoasele păsări din Deltă și chiar de caii care merg noaptea liberi pe străzile din Sulina.

Dacă reușești să îți programezi vacanțele când ai zile libere de la stat vei reuși nu doar să te bucuri de o vacanță relaxantă, ci și, eventual, să îți mai rămână și câteva zile de concediu pentru o altă vacanță. Fă-ți planurile din timp, deoarece vei reuși să prinzi și oferte mai bune la cazare.

Sursa foto: Shutterstockfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI