Antena Căutare

IMAGO, noua terapie de cuplu! Care sunt regulile simple pe care trebuie să le respectăm atunci când purtăm un dialog

Într-o perioadă în care din ce în ce mai multe cupluri ajung la divorţ, noi încercăm să găsim soluţii. Şi una dintre ele ar putea fi terapia IMAGO. Este o tehnică, parte a terapiei de cuplu dar una ceva mai specială. Pe scurt, ambii parteneri trebuie să fie atenţi la ce spun şi să înţeleagă în acelaşi timp de ce se iubesc. 

Câteodată uităm cum se face cel mai simplu lcuru din lume: să vorbim unul cu celălalt! Asta se întâmplă când partenerii încearcă să comunice, însă, nu ştiu cum să o facă. IMAGO este una dintre cele mai renumite terapii, pe care şi Raluca a testat-o înainte s o practice.

„În relaţia mea lucrurile nu funcţionau. Căsătorită la modul inconştient. Aveam deja trei copii, foarte responsabilă, foarte mamă, foarte soţie şi trebuia să le fac pe toate. Scopul acestui dialog structurat este să ne facem auziţi şi să îi oferim oportunitatea partenerului să audă ce SIMŢIM, nu ce reproşăm”, a spus psihologul Raluca Tita.

Iar rata de succes este de 70%. Aşadar, nu motivele contează, ci expunerea lor. Preţurile pentru resetarea iubirii variază. Un workshop cu mai multe cupluri, de 2-3 zile costă 175 de euro, iar o şedinţă 1 la 1 între 250-300 de lei.

Ce magazine au cele mai bune oferte de Black Friday?... Este dublă sărbătoare pentru credincioși! Calendar ortodox 14 noiembrie: „La mulți ani sărbătoriților!”...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x