Căutare Live

IMAGO, noua terapie de cuplu! Care sunt regulile simple pe care trebuie să le respectăm atunci când purtăm un dialog

Într-o perioadă în care din ce în ce mai multe cupluri ajung la divorţ, noi încercăm să găsim soluţii. Şi una dintre ele ar putea fi terapia IMAGO. Este o tehnică, parte a terapiei de cuplu dar una ceva mai specială. Pe scurt, ambii parteneri trebuie să fie atenţi la ce spun şi să înţeleagă în acelaşi timp de ce se iubesc. 

Câteodată uităm cum se face cel mai simplu lcuru din lume: să vorbim unul cu celălalt! Asta se întâmplă când partenerii încearcă să comunice, însă, nu ştiu cum să o facă. IMAGO este una dintre cele mai renumite terapii, pe care şi Raluca a testat-o înainte s o practice.

„În relaţia mea lucrurile nu funcţionau. Căsătorită la modul inconştient. Aveam deja trei copii, foarte responsabilă, foarte mamă, foarte soţie şi trebuia să le fac pe toate. Scopul acestui dialog structurat este să ne facem auziţi şi să îi oferim oportunitatea partenerului să audă ce SIMŢIM, nu ce reproşăm”, a spus psihologul Raluca Tita.

Iar rata de succes este de 70%. Aşadar, nu motivele contează, ci expunerea lor. Preţurile pentru resetarea iubirii variază. Un workshop cu mai multe cupluri, de 2-3 zile costă 175 de euro, iar o şedinţă 1 la 1 între 250-300 de lei.

Înălțarea Domnului 2020. Până când salutăm cu „Hristos S-a Înălțat”?... Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Ce trebuie să pui pe masă înainte de începutul postului...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri