Antena Căutare

Importanta demachiantului in ritualul de infrumusetare

„Bunica nu se demachia, se spala doar cu apa si sapun”, e o fraza pe care o auzim extrem de des. Am rugat-o pe dr. Mirela Miertoiu sa ne explice de ce avem nevoie de demachiant si cum trebuie acesta ales.

Formula laptelui demachiant protejeaza pielea impotriva deshidratarii, curata in profunzime, elimina celulele moarte de pe suprafata tenului, are proprietati antiinflamatoarea si dezinfectante, ajuta la cresterea elasticitatii pielii si o protejeaza impotriva radiatiilor solare", spune dr. Mirela Miertoiu, de la clinica „M Estetic". Conform specialistului, produsele de demachiere trebuie sa fie din ingrediente naturale fara adaosuri de componente sintetice, care in timp aduc deservicii majore tenului.

Alege demachiantul in functie de ten

Demachiant pentru ten uscat: alege unul foarte gras, de tipul emulsiei de ulei in apa (adica lapte demachiant). Curata impuritatile, elimina celulele moarte, reface bariera hidrolipidica a pielii.
Dupa demachiere, se recomanda aplicarea unei creme hidratante.

Demachiant pentru ten gras: contine acid lactic, acid salicilic si sulfat de zinc, uneori mentol sau camfor.

Absoarbe imediat excesul de sebum si reduce aspectul lucios al tenului. Zincul este un mineral esential care regleaza productia sebumului, mentolul improspateaza, iar camforul ajuta la uscarea si insanatosirea iritatiilor.
Se aplica dimineata si seara, urmat de lotiune tonica fara alcool. Pielea ramane curata si proaspata.

Demachiant pentru ten normal: contine lapte demachiant, apa micelara, geluri exfoliante.

Dimineata si seara vei folosi un lapte demachiant pentru ten normal, urmat de lotiune tonica sau poti folosi o apa micelara, care include ambele produse.

Saptamanal, aplica un exfoliant pe fata, gat si decolteu, evitand zona ochilor si a buzelor, prin masaj circular timp de 3-5 minute. Indeparteaza resturile cu un disc cosmetic umed. Cu ajutorul granulelor naturale din samburi de fructe, acesta curata in profunzime, indeparteaza celulele moarte si punctele negre de pe suprafata epidermei, activand astfel procesul de regenerare celulara.

Demachierea ochilor si a buzelor: Necesita utilizarea unor produse demachiante special concepute pentru pielea din jurul ochilor si a buzelor. Aceste produse sunt bogate in agenti de hidratare, special concepute pentru a evita iritarea pielii si pentru a indeparta machiajul si impuritatile acumulate pe parcusul zilei.

Citeste si revista Felicia!

Foto: beautyfool.net

Reteta zilei: creveti cu sos de alune... Pergolele - o incantare in timpul verii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x