De ce ai nevoie: Crengute de brad, care trebuie modelate intr-o coronita bogata. Cum bradul este ridicat la rang de vedeta in acest sezon, se pot utiliza, cu acelasi efect de prospetime, crengute din arbustii ce formeaza gard viu. Puteti colecta cateva din curtea personala sau din calatoriile facute la sfarsit de saptamana la munte, daca nu ai ramuri de brad. Se va proceda in acelasi fel cu ele ca si cu cele de brad. Vor ramane verzi mult timp.
Cum procedezi: Se formeaza din nuieluse subtiri un cerc, caruia i se va pastra forma dorita cu ajutorul unei sarme subtiri. Sarma se infasoara de jur imprejurul manunchiului din care a fost format cercul si se leaga bine. Pe soclul obtinut se va monta intreg aranjamentul.
La finalul operatiunii se formeaza o brida. Cu ea se fixeaza coronita intr-un cui, pe exteriorul usii de la intrare. Ramurile adunate se taie(de brad sau din ardust) in bucati de circa 10-15 cm si prindem coditele fiecareia cu lita (o gasim in manunchi in bucatile de fire electrice) sau cumparati cativa metri de orice alt fir metalic subtire si maleabil.
Sarma va va ajuta sa fixati segmentele pe soclu. Aranjati crengutele in asa fel incat coronita sa para bogata. In acest stadiu se incepe decorarea propriu-zisa. Exista o gama bogata de obiecte ornamentale pe care le puteti utiliza: globuri, siraguri de margele colorate, panglici stralucitoare late sau inguste (dupa preferinte), funde bogate, ramurele artificiale cu imitatii de boabe de rachita sau macese. Oricare dintre lucrurile enumerate vor forma, singure sau combinate, o dantelarie fermecatoare, care va atrage atentia pe suportul construit cu migala. Verdele inchis, de fond, va pune in valoare accesoriile decorative iar coronita, la final, va fi o incantare.
Artificii. Pentru un luciu stralucitor al acelor de brad sau al frunzulitelor folosite puteti aplica fixativ inainte de asamblarea finala. Daca doriti sa dati un aer autentic compozitiei, puteti pulveriza zapada artificiala in locul fixativului.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: amgrowers.com/ simplysilktm.com
Reteta: Carne de porc cu pere, prune si verjuice... Prajitura de Craciun: Bile de ciocolata si inghetata...