Pentru reteta urmatoare nu trebuie decat trei ingrediente si, de preferat, o masina de inghetata. Poti sa incerci acest desert colorat si irezistibil cu sos de capsuni deasupra sau serveste-l in cornete cu fistic, pe care le-ai scufundat mai intai in ciocolata alba - simplu, dar cu efect maxim.PREPARARE: 15 minute, plus timpul de congelare, 8 portii, usor, frost
500g de capsuni coapte
200g de zahar fin
500g de smantana dulce
1. Se indepartaza coditele de la capsuni si se pun intr-un robot impreuna cu zaharul. Se mixeaza pana cand se formeaza un piure nu prea fin - cateva bucatele de fruct vor adauga textura inghetatei.
2. Se pune smantana intr-un bol si se adauga amestecand piureul de capsuni. Se pune amestecul in masina de facut inghetata sau se pune bolul in congelator pana cand se intareste un strat de 3cm de la suprafata - aproximativ 1-2 ore. Se ia din congelator si se amesteca pentru a sparge cristalele de gheata, se pune din nou in congelator pentru o ora, apoi se amesteca din nou. Se transfera inghetata intr-un vas care poate fi pus la congelator si care are capac si se tine inghetata la congelator pana se intareste.
3. Pentru a servi, se transfera inghetata in frigider pentru 20 de minute pana este suficient de moale pentru a fi luata cu lingurita.
V.N. per portie: 351 kilocalorii, 2g proteine, 36g carbohidrati, 25g grasimi, 16g grasimi saturate, 1g fibre, 31g zahar, 0,05g sare
Cornete cu fistic
Pentru a face cornete speciale, se toaca fin 50g de fistic si se topesc 200g de ciocolata alba. Se scufunda 8-10 cornete in ciocolata, se lasa sa se scurga excesul, apoi se scufunda in fistic si se lasa pe o foaie de copt in frigider.
FOTO! Justin Bieber devine personaj de benzi desenate... Cum iti poate sabota fosta prietena noua relatie...