Inghetata de piersici
Ingrediente: ½ kg pulpa piersici zemoase, 4 lingurite faina, 500 ml lapte, 150 g zahar tos, esenta de lamaie, vanilie.
Preparare: Se fierb impreuna, intr-o cratita, laptele, zaharul si faina (turnata in ploaie, putin cate putin) si se amesteca bine, pana devine consistenta. Se pune la frigider. Piersicile, curatate de samburi si de coaja, se paseaza cu mixerul. In crema racita se incorporeaza fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Inghetata de piersici trebuie tinuta 3-4 ore la congelator inainte de a fi servita.
Parfait de fructe
Ingrediente: 100 g capsuni, 200 g zmeura, 50 g biscuiti cu cocos, 2 linguri zahar pudra, parfait gata preparat, 2 linguri lichior de migdale.
Preparare: Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul. Se trece prin sita zmeura si se adauga 1 lingura zahar pudra. Restul fructelor se pun in alt vas impreuna cu o lingura de zahar pudra si se zdrobesc cu furculita. Separat, se pune ½ din cantitatea de parfait intr-un vas si se adauga lichiorul de migdale si biscuitii. In cantitatea de parfait ramasa se incorporeaza fructele zdrobite si 2 linguri de zmeura trecuta prin sita.
Se toarna jumatate din amestecul cu biscuiti in forma pregatita si se da la congelator, circa 1 ora. Se scoate forma din congelator si se asaza deasupra stratului cu biscuiti un strat de parfait de fructe, precum si din zmeura, trecuta prin sita si ramasa. Se toarna deasupra restul de amestec cu biscuiti si se pune la congelator, 4 ore.
Inghetata de vanilie
Ingrediente: 5 oua, 150 g zahar, 1/2 baton de vanilie (sau 1 plic zahar vanilat), 500 ml lapte.
Preparare: Bati ouale bine cu zaharul, apoi adaugi laptele fierbinte, in care a fiert vanilia. Fierbi pana la ingrosare, apoi tragi de pe foc, lasi sa se raceasca, amestecand incontinuu. Pui inghetata la congelator 4 ore.
sursa: Revista Felicia