Inotul, cel mai potrivit sport pentru adolescenti

Adolescentii din ziua de astazi traiesc intr-o lume digitala si marea majoritate au uitat sa mai joace baschet, fotbal sau alte sporturi cu ajutorul carora se pot dezvolta.

Doar 2% dintre tinerii din Romania se mai inscriu in cluburi sportive, in timp ce in tari precum Suedia, Norvegia sau Finlanda procentul copiilor poate ajunge si pana la 80%.

In primul rand, daca vrei sa iti obisnuiesti copilul sa practice un sport trebuie sa tii cont de personalitatea si aptitudinile lui, iar atunci va face ceva ceea ce ii place.

De exemplu, daca ai un adolescent hiperactiv, atunci recomanda-i sporturi care sa-i dezvolte rabdarea si rezistenta, cum ar fi tenisul, iar pentru copiii timizi sunt potrivite artele martiale, voleiul sau handbalul, in general, sporturile de echipa.

Cu toate acestea, inotul e de departe cel mai complet sport, pentru ca pune in miscare toti muschii, dar este si cel distractiv pentru adolescenti. Prin inot, acesta isi caleste organismul, capata vigoare fizica si isi creste imunitatea.

In plus, inotul ii dezvolta aparatul respirator si il fereste de alergii, rinite sau infectii, iar daca are probleme cu greutatea, va reusi rapid sa scape de kilogramele in plus sau, daca este slab, sa puna masa musculara.

Indiferent de ce sport crezi tu ca I s-ar potrivi tanarului tau, tine mereu de ceea ce isi doreste ca atunci cand se apuca de treaba, sa il practice cu placere.

Foto: mayorshealthline.com

Ultimele știri