Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

Intr-un cuplu sau fata de prieteni - stii sa te bucuri pentru altcineva?

Atunci cand suntem intrebati care sunt lucrurile care ne fac fericiti, printre cele mai comune aspiratii umane se gaseste dorinta de a ne vedea familia si prietenii fericiti. Cu toate acestea, cand acest lucru se intampla, de multe ori nu ne putem stapani sentimentele de invidie.

Gelozia este un mare amplificator si in general scoate la suprafata toata nesiguranta sau frustrarile pe care le avem in noi. Incearca sa pui totul in perspectiva: succesul lor nu te face pe tine sa fii un ratat.

Nu intra in competitii

Este natural sa vrei sa intri in competitie cu altii, dar nu trebuie sa faci mereu acest lucru, nici sa tii pasul cu ei in tot ce fac. Doar pentru ca un anumit tip de succes face pe cineva fericit, nu-ti garanteaza faptul ca si asupra ta va avea acelasi efect.

Intreaba-te cat de important ar fi cu adevarat pentru tine sa ai ce au ei. E ceva ce ti-ai dorit si inainte sa obtina ei, sau doar cand ai aflat de fericirea lor, te tenteaza si pe tine?

Rememoreaza momentele tale bune

Daca ai muncit din greu, dar nu ai cules aceleasi beneficii, este usor sa cazi intr-o extrema si sa te simti nedreptatit. In loc sa te intrebi "De ce nu am reusit eu?", mai bine schimba perspectiva in "Merit sa am succes, dar la fel de bine si altii merita acest lucru". Gandeste-te si la momentele cand tu ai fost cel care a sarbatorit si la faptul ca te-ai bucurat sa poti impartasi acest lucru cu cei apropiati.

Fii inspirat

Cand cineva are parte de o reusita, putem fie sa ne simtim inspirati sa facem si noi ceva grozav, fie avem tendinta de a demola ce au construit. Schimba sentimentul de gelozie pe unul de motivare pentru a imbunatati ceva in viata ta.

Daca poti fi chiar si onest in privinta faptului ca iti doresti si tu acelasi lucru, persoana in cauza te-ar putea chiar ajuta sa ajungi la scopul propus, ea fiind cea care a si obtinut ceea ce si-a dorit si fiind capabila sa iti impartaseasca din experienta sa.

Recomandari