Căutare Live

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Rugăciunea de mulțumire care se spune doar azi!

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie, miercuri. În calendarul creștin ortodox e mare sărbătoare de cruce roșie, în plin post al Crăciunului. Rostește și tu azi rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului, pentru că așa cum ne rugăm pentru a-i cere ajutorul, tot așa trebuie să i ne adresăm și pentru a-i mulțumi. 

intrarea maicii domnului 21 noiembrie

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie, miercuri. În calendarul creștin ortodox e mare sărbătoare de cruce roșie, în plin post al Crăciunului. Creștinii o prăznuiesc azi pe Sfânta Fecioara Maria cea Milostivă, care face minuni pentrucei aflați în nevoie. Rostește și tu azi rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului, pentru că așa cum ne rugăm pentru a-i cere ajutorul, tot așa trebuie să i ne adresăm și pentru a-i mulțumi.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie. Ți se împlinește cea mai mare dorință

Calendar creștin ortodox 21 noiembrie. Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului comemorează aducerea Fecioarei Măria la Templu de către părinții ei, Sfinții Ioachim și Ana. Arhiereul Zaharia a închinat-o pe Maica Domnului în Sfântă Sfintelor, locul cel mai sfânt din Templu, unde numai arhiereul intră o singură data pe an. Fecioară Măria a stat în Templu, timp de 12 ani. În tradiția populară, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este cunoscută și sub denumirea de Sărbătoarea Luminii.

Deși nu instituită oficial, sărbătoarea a existat înainte de sec. al VI-lea. Există astfel o mențiune a ei din sec. al IV-lea, făcută de Sf. Grigorie de Nyssa.

Se pare că data de 21 noiembrie reprezintă data sfințirii unei biserici cu acest hram în 543 (biserică ridicată de Iustinian cel Mare lângă zidul ruinat al Templului).

Intrarea Maicii Domnului 21 noiembrie. Rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului

Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îţi mulţumesc că ne eşti şi nouă Mamă Bună, Iubitoare şi Grabnic Ajutătoare! Îţi mulţumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni şi pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare faţă de noi toţi! Îţi mulţumesc că nu ne laşi pradă celui rău, ci ne aperi şi ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă-mă Măicuţă pentru multele mele păcate şi Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greşelile mele din această viaţă! Îţi mulţumesc că Te rogi pentru noi şi că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viaţa aceasta la viaţa veşnică! Îţi mulţumesc Măicuţă că Te rogi pentru întoarcerea la credinţă a celor din familia mea, dar şi a celor care-L caută pe Dumnezeu şi încă nu L-au găsit! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă şi pentru tot ajutorul Tău! Şi eu Te iubesc, Te preamăresc şi Îţi mulţumesc pentru toate! Amin!

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie. Sărbătoarea Luminii de azi este penultima din calendarul creștin ortodox al lunii noiembrie. Urmează, pe 30 noiembrie, Sfântul Andrei, Ocrototitorul României.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, 21 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului... Părintele Cleopa avertizează ,,Nu se pun două nume la botez în veac. Numai unul şi ortodox! Niciodată să nu puneţi două ...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x