Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Invata sa-ti exfoliezi corect buzele!

Pielea din jurul buzelor este de cinci ori mai sensibila decit restul fetei, ceea ce explica faptul ca se rideaza mult mai repede.

Miscarile gurii, vorbitul, risul, grimasele, fumatul sensibilizeaza conturul buzelor facilitind aparitia ridurilor inainte de vreme. De ce buzele sunt atit de fragile?

"Ele au o structura particulara", explica medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica MikoMed. La nivelul buzelor exista multe terminatii nervoase, dar foarte putine glande sebacee.

Acesta este motivul pentru care buzele se usuca si se crapa foarte usor. Deshidratarea este si mai accentuata in cazul persoanelor care au prostul obicei sa-si umezeasca tot timpul buzele. Saliva nu hidrateaza, ci se evapora, ceea ce usuca buzele si mai tare.

Buzele nu contin suficienta melanina pentru a se proteja de razele soarelui. De aceea, inainte de a iesi din casa aplicati un balsam de buze cu factor de protectie solara. Faceti acest lucru si iarna, si vara. Astfel veti avea buze hidratate si catifelate indiferent de sezon.

Tratament antirid
Micile riduri care apar in jurul buzei superioare ies in evidenta mai ales atunci cind se impregneaza cu ruj. La fumatoare se observa cel mai bine acest aspect inestetic. De fiecare data cind trag din tigara, cutele se accentueaza si mai mult.

Ca sa-si imbunatateasca infatisarea, fumatoarele ar trebui in primul rind sa abandoneze tigara. Apoi este necesar ca orice femeie sa aplice periodic la nivelul buzelor un produs exfoliant pentru indepartarea celulelor moarte si reducerea ridurilor.

La finalul acestui tratament, buzele si conturul lor se ung cu o crema hidratanta indicata pentru aceasta zona.


Citeste jurnalul.ro

Recomandari