Căutare Live

iPhone poate sa traduca plansul bebelusilor

Pentru ca parintii sa nu se mai dea de ceasul mortii cand nu inteleg de ce plange bebelusul, o aplicatie pentru iPhone poate sa le “traduca” intelesul tipetelor, scrie The Telegraph.

Softul "Cry Translator" costa 20 de euro, se descarca din App Store iar creatorii il lauda ca are o rata de succes de 96%.

Cu ajutorul microfonului incorporat in telefon, aplicatia primeste sunetul, il analizeaza iar pe ecran apare informatia despre motivul pentru care bebelusul in cauza zbiara neconsolat.

Specialistii IT s-au ghidat dupa cercetarile unui pediatru spaniol, care a identificat cinci tipuri distincte de plans la sugarii mici: de foame, de oboseala, de stres, de nervi si de ... plictiseala.

"Nu sariti in sus de bucurie!", ii avertizeaza expertii in cresterea copilului pe parintii fericiti ca noua aplicatie le poate imbunatati viata si, mai ales, programul de somn.

Vocile critice spun ca, avand la dispozitie o astfel de tehnologie, femeile nu-si vor mai pune la bataie instinctul matern si, eventual, experienta pentru a decoda mesajul transmis de bebelusi.

"Procesul in care o mama invata sa inteleaga plansul copilului ei intareste legatura dintre ei si formeaza o baza solida pentru buna comunicare", spun expertii citati de publicatia britanica.

sursa: jurnalul.ro

sursa foto: globalization-group.com

Vrei sa fii fericit? Atunci priveste viata... cu pesimism!... Studiu: tot mai multi copii sar peste mesele principale...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri