Laviv - produsul care distruge pielea in loc sa o intinereasca

S-a strigat in lung si-n lat ca este ultimul si cel mai inovator tratament anitimbatranire , care indeparteaza ridurile prin folosirea celulelor epiteliale ale persoanei care il utilizeaza. Insa nu este nici pe departe atat de miraculos precum se spune…

Tratamentul care provoaca cele mai multe comentarii la momentul actual este Laviv - sau produsul antiimbatranire minune. Potrivit lui Chris Mason, profesor de medicina regenerativa la Universitatea din London, acesta este un produs care "va scoate botox-ul la iveala". Asadar, ar trebui sa fim entuziasmate sau nu?

Tratamentul - care implica reinjectarea propriilor celule din corp in fata, pentru a elimina ridurile - abia a fost aprobat de FDA (Asociatia Americana care certifica siguranta tratamentelor) si va fi disponibil in SUA incepand cu aceasta toamna.

Procedura incepe cu o biopsie, sau colectare de tesut, care se face in spatele urechii. Celulele care prezinta interes sunt fibroblastele, ce produc colagen, elastina si acid hialuronic - elemente care dau pielii netezime si catifelare. Acestea sunt apoi recoltate si pastrate in laborator timp de 90 de zile, milioane de celule fiind astfel create. Apoi, in cursul a trei sedinte, fibroblastele sunt reinjectate in pacient. Teoria sustine ca acestea stimuleaza activitatea celulelor care se afla deja in piele, facand-o in cateva luni mai moale si catifelata.

Daca toate acestea vi se par familiare, asta este pentru ca Laviv nu este o tehnologie chiar noua, inainte fiind cunoscuta sub numele de Isolagen. Povestea fostului tratament nu este una prea fericita, deoarece multe femei care l-au incercat au suferit efecte secundare nefaste.

2011/08/30//363271-arsa.jpg

Isolagen a fost lansat in SUA in anul 1995, iar patru ani mai tarziu a fost retras de pe piata, dupa ce i-au fost aduse mai multe reclamatii. Una dintre victime, Katharine Dowling, in varsta de 31 de ani, s-a plans ca Isolagenul, in loc sa ii intinereasca pielea, i-a ars fata.

Asadar, trebuie sa avem grija ce tratamente faciale folosim, pentru ca multe dintre ele nu au nici pe departe efectele scontate.

FOTO: Dailymail.co.uk

Ultimele știri