Live acumFilm: Blonda de la drept
Prime Time 20:00Film: Parker

Madonna critica dur violenta intre adolescenti, fenomen in crestere in SUA

In cadrul unui interviu in emisiunea moderatoarei Ellen DeGeneres, Madonna a vorbit despre fenomenul raspandit al sinuciderilor in randul adolescentilor din SUA. Majoritatea tinerilor americani adopta aceasta solutie in urma rautatilor, intimidarilor si, nu in ultimul rand, discriminarii de care se lovesc in adolescenta.

Madonna a afirmat ca in special discrimarea sexuala se transforma intr-un fenomen de proportii, victimele care ii cada prada putandu-se compara cu cele ale Holocaustului. "Ideea ca unii adolescenti tortureaza pe altii din cauza ca au orientari homosexuale este de neconceput. Este ca si cum ai linsa persoane de culoare sau asa cum Hitler a exterminat evrei" a afirmat Madonna.

"Imi pare rau ca ma apuca furia acum, dar suntem in America, tara oamenilor liberi si casa celor curajosi..." a adaugat cantareata. Ea dat chiar si o solutie: "Cred ca ar fi interesant pentru toata lumea sa incerce un experiment si sa nu barfeasca pe nimeni intr-o zi".

Fenomenul sinuciderilor ia o amploare ingrijoratoare in SUA in randul dolescentilor, alaturi de cel al asasinatelor in licee si facultati asa ca este de inteles revoltarea Madonnei fata de acest lucru. Comparatia ei cu numarul celor care au sfarsit in lagarele naziste poate fi totusi putin cam exagerata.

Anual in SUA se inregistreaza 5.000 de sinucideri in randul adolescentilor. Un numar foarte mare, dar greu de comparat cu cele aproape 6 milioane de victime ale Holocaustului. Si unde mai pui ca acest fenomen are sanse de a fi incetinit daca tinerii americani pot beneficia de o atentie sporita din partea parintilor si a profesorilor.

Citeste articolul integral in Jurnalul National

Sursa foto: Hepta

Recomandari