Căutare Live

Mancaruri gustoase, la limita de a fi interzise

Daca simti ca ai incercat de toate atunci cand vine vorba de mancaruri unice, avem solutia ideala pentru tine. Afla povestea catorva alimente care au fost interzise sau care au o metoda ... inedita de preparare.

Jamon Iberico

Timp de cativa ani, gustosul Jamon Iberico a fost interzis, din cauza metodelor neigienice in care era preparata aceasta sunca untoasa. Insa datorita unor schimbari impuse in Spania in privinta prepararii sale, carnita de porc a devenit legala si in tari ca SUA incepand cu 2005. Partea interesanta este insa aceea ca americanii s-au putut bucura de aceasta gustare abia in 2009, pentru ca prepararea ei dureaza 4 ani.

2011/01/12//175488-corte-jamon-iberico.jpg

Cel mai gustos Jamon Iberico este cel numit Bellota. Provine din porci crescuti in mod liber, hraniti cu porumb sanatos si tinuti in aer proaspat.

Foie Gras

Aceasta mancare extrem de gustoasa este produsa prin ingrasarea fortata a unei gaste, care permite acestor pasari sa se ingrase pana mor. Nu este o metoda prea umana de a obtine acest fel de mancare si a fost incercata interzicerea ei, insa revoltele bucatarilor a facut-o legala din nou in SUA in 2008.

2011/01/12//175503-foiegras.jpg

Cat despre Europa, aici a fost inventata o metoda mai umana de foie-gras prin cresterea gastelor intr-un mediu liber, cu verdeata, in care sunt lasate sa se hraneasca singure pana se ingrasa exagerat. Nu este neaparat o metoda ce denota mai multa simpatie fata de animale, insa pe unii ii consoleaza acest gand.

Ortolan

Aceasta pasare atat de mica incat poate fi tinuta intr-un pumn este ingrasata, apoi inecata in brandy Armagnac inainte de a fi gatita in propria grasime. Este consumata intreaga, cu tot cu oase. Mai mult, se spune ca daca te tai sau intepi in ele in timp ce o mananci si sangerezi un pic, gustul este cu atat mai special. In Franta insa, a fost interzisa in 1999.

2011/01/12//175509-ortolan.jpg

In sud-vestul tarii insa, reprezinta o delicatesa traditonala, de aceea marii gurmanzi inca se bucura de ea. Eticheta de la masa cere insa sa iti acoperi fata cu un servetel atunci cand o mananci. Aceasta traditie te tine ferit de ochii celor care te-ar scrunta ca pe cel mai mare pacatos.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Foto: praisingthelard.com

sinteur.com

foxnews.com

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... Premiera: cercetatorii au descoperit cum se dezvolta creierul bebelusilor...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri