Avantaj: Se fac repede, au mare succes si, in plus, tacamurile sunt optionale!
Ingrediente:
- 22 felii de bacon neafumat, 6 taiate in jumatate
- 16 carnati lungi
- 12 canaciori
- 3 cepe albe, taiate felii
- 3 cepe rosii, taiate felii
- 3 linguri ulei de masline
- 5 linguri de mustar cu boabe
- 5 linguri de ketchup
- 5 linguri de zahar brun
- 2 lingurite de sos Worcestershire
- chifle, pentru servit
- cartofi copti pentru servit, daca vrei
Preparare (16-20 portii, timp - 45 minute):
Incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Infasoara cate o felie de bacon in jurul fiecarui carnat lungi si cate o jumatate de felie in jurul fiecarui carnacior. Apoi aseaza-i pe toti in doua tavi mari de copt.
In alta forma de copt amesteca feliile de ceapa cu uleiul. Carnatii ii pui pe raftul de jos al cuptorului, iar ceapa pe cel de sus si ii lasi 20 de minute.
Intre timp amesteca mustarul, ketchupul, zaharul si sosul Worcestershire, sare & piper. Dupa 20 de minute se adauga acest sos peste ceapa si se amesteca. Se mai lasa la cuptor 10 minute pana cand ceapa devine lipicioasa, apoi se scoate din cuptor si se mentine cald. Carnatii ar trebui sa fie facuti pana acum, dar daca nu sunt rumeni si crocanti, se arunca sucurile din tava si se fac la grill pana arata pe placul tau.
Se taie in jumatate chiflele si se servesc carnatii infasurati in bacon crocant cu ceapa lipicioasa si, eventual, cartofi copti.
Nu-ti spunem cate calorii au (chiar te intereseaza?), dar cauta "Meciul zilei" la pagina 68 a noii reviste Good Food de iunie, unde mai gasesti si alte propuneri pentru serile cu fotbal. Poti sa o rasfoiesti si in pauza meciului chiar!
Sursa: Good Food Romania
VIDEO! Jocul "Batman: Neinfricat si Cutezator", disponibil din septembrie... Istoria unui obiect banal: corectorul lichid pentru hartie...