Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana, 12 ianuarie

 

Sfânta Muceniță Tatiana, 12 ianuarie. Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana. Pe 12 ianuarie, Biserica Ortodoxă Română o prăznuiește Sf Muceniță Tatiana, considerată ocrotitoarea tinerilor. Multe românce îi poartă numele, așadar nu ezita să le faci o urare prietenelor de ziua onomastică. 

Calendar ortodox 12 ianuarie. Sfânta Muceniță Tatiana 

Sfânta Muceniță Tatiana a trăit pe vremea împăratului Alexandru Sever, în secolul al treilea. Refuză să se căsătorească, alegând să rămână virgină și credincioasă.  Datorită vieții exemplare, este inclusă în rândul diaconițelor de la Biserică din Roma, în ciudă vârstei fragede, 15 ani. 

Sf Muceniță Tatiana este dusă în templul zeului Apolo pentru a aduce jertfă în numele acestuia. Totuși, Tatiana în loc de a-l cinsti pe acesta, se rugă la Mântuitor. Iar în urmă rugăciunilor sale, pământul se cutremură iar statuile zeului și o bună parte a templului au căzut că secerate. 

Sf Muceniță Tatiana este supusă la chinuri pentru credința sa, devenind pradă animalelor sălbatice. 

Capul Sfintei Tatiana poate fi văzut la Catedrală mitropolitană din Craiova, în raclă în care se găsesc și moaștele Sfântului Ierarh Nifon, patriarh al Constantinopolului și ale Sfinților Mucenici Serghie și Vah. Sfânta Muceniță Tatiana  este considerată ocrotitoarea tuturor tinerelor. 

Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana! La mulți ani, Tatiana!

Ziua numelui tău Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Tatiana!

Zi speciala Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!

La mulți ani, Tatiana.Îngerii sa-ti călăuzească pașii! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfânta Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.

Toata fericirea astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!

La mulți ani, Tatiana! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!
 Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani,Tatiana!

Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf Muceniță Tatiana cat mai frumoasa!

La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți doresc sa ti se îndeplinească toate dorințele.
 Astăzi e ziua ta, o zi frumoasa pentru tine. La mulți ani, Maria!

Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului La mulți ani!

 Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Tatiana!

De Sfântă Muceniță Tatiana, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

La mulți ani, Tatiana! Semnificația numelui

Tatiana este un nume de origini latine și sabine, un diminutiv feminin al numelui "Tatius". Titus Tatius a fost numele regelui sabinilor, un trib italic din apropierea Romei. Deoarece românii i-au întâlnit pe sabini, numele a rămas în folosință în Romă Antică și în primele secole ale Creștinismului, la fel și dimnutivele Tatianus și Tatiana. Numele a dispărut în Europa Vestică, dar a rămas în lumea elenă și pe teritoriul Rusiei de astăzi. 

Cele care poartă numele de "Tatiana" sunt generoase, spontane, vesele și optimiste. 

Tatiana este înțelegătoare, mai ales cu nevoile celor din jur, este interesată de artă, muzică, dans și orice de natură artistică, fiind posibil să devină o foarte bună interpretă. Face promisiuni cu ușurință, dar îi este greu să le respecte pe toate!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI