Live acumFilm: iua Independentei
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Meșteri 2.0 - avantajele unei comenzi online de materiale pentru construcții

Reușita unui proiect se datorează, în mare parte, materialelor de construcții potrivite. Pentru a te asigura că totul decurge conform planului, este recomandat să pregătești necesarul de materiale înainte de începerea fiecărei etape de construcție.

Reușita unui proiect se datorează, în mare parte, materialelor de construcții potrivite. Pentru a te asigura că totul decurge conform planului, este recomandat să pregătești necesarul de materiale înainte de începerea fiecărei etape de construcție.

În caz contrar, făcând cumpărături neprevăzute, există riscul să depășești bugetul inițial și să întârzii finalizarea proiectului, fie din cauza cheltuielilor prea mari, fie din cauza indisponibilității materialelor necesare.

Indiferent că îți renovezi apartamentul sau îți ridici o casă, vizitele în magazinele cu materiale pentru construcții sunt pe cât de numeroase, pe atât de stresante și obositoare. Din fericire, poți scăpa de această neplăcere, alegând să comanzi online materialele de care ai nevoie. Dincolo de faptul că în magazinul online Mathaus găsești articole de calitate pentru orice tip de proiect, ai avantajul de a primi comanda oriunde îți dorești, câștigând, astfel, timpul pe care l-ai fi petrecut colindând magazinul în lung și în lat. Însă, acesta nu este singurul avantaj al comenzilor online. Iată încă 3 motive pentru care merită să alegi această variantă.

Dimensiunea comenzii plasate

Fie că ai nevoie să cumperi toate materialele pentru construcția casei, fie că ți-ai dat seama că îți lipsește un anumit produs, poți să plasezi comanda online. Singura diferență constă în faptul că o comandă mai amplă beneficiază, în general, de transport gratuit, în timp ce pentru comenzile mai mici de 400 lei se percepe o taxă de livrare. Așadar, dacă pregătești în avans o listă completă cu materialele necesare și le comanzi pe toate o dată, ai avantajul de a le primi direct pe șantier, fără alte costuri suplimentare și fără să îți mai faci griji în privința modalităților de transport. Însă, chiar și atunci când ai o comandă mică, este mult mai avantajos să plătești o sumă modică pentru livrare la domiciliu, având în vedere că nu trebuie să mai pierzi timp pentru a te deplasa într-un magazin și nici nu mai consumi combustibil.

Data și locul la care ajunge livrarea

Un alt avantaj al comenzilor online este că poți alege data și locul la care se va face livrarea. În general, marfa comandată din magazinele de specialitate ajunge într-un interval de aproximativ 48 ore de la confirmarea plății. Însă, în funcție de planurile și nevoile tale, de timpul și de spațiul pe care le ai la dispoziție, ai posibilitatea să optezi pentru livrare ulterioară, astfel încât produsele comandate să ajungă la tine chiar înainte de a fi folosite și să nu te încurce inutil. Singurul aspect care intră în responsabilitatea ta atunci când îți comanzi online materialele pentru construcții este acela de a asigura prezența personalului la locul livrării în vederea recepționării și descărcării comenzii.

Politica de retur pentru acest tip de comandă

Dreptul de retur se aplică și în cazul materialelor de construcții, cu excepția produselor prelucrate sau realizate pe comandă. Însă, poți efectua retur atunci când primești un alt produs decât cel comandat, în acest caz cheltuielile de transport fiind suportate de magazin, sau atunci când marfa livrată prezintă deteriorări vizibile. De asemenea, conform reglementărilor în vigoare, ai dreptul de a returna orice produs, fără să îți justifici decizia, în termen de 14 zile de la momentul la care ai intrat în posesia comenzii. În această situație trebuie să ai în vedere că tu plătești cheltuielile de transport, iar returul va fi procesat doar dacă materiale pe care le dai înapoi sunt în ambalajul original și nu prezintă urme de uzură.

Dacă trăim într-o lume 2.0, conectată la tehnologie și inovație, de ce să nu profităm de acest lucru? Cumpărăturile online nu sunt o variantă avantajoasă doar pentru cei care achiziționează articole vestimentare sau produse electrocasnice, ci și pentru cei care își aleg materialele de construcții de pe site-urile magazinelor de specialitate. Încearcă și te vei convinge că ai luat cea mai bună decizie!

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro