Totul a pornit de la faptul ca Royal Air Force dorea sa ascunda faptul ca detineau si se foloseau de o tehnologie radar eficienta ce a facut posibil ca Marea Britanie sa detecteze avionale germane si sa ii invinga pe cei din urma.
Astfel au lansat povestea ca pilotii englezi au mancat mari cantitati de morcov si au putut vedea in intuneric avioanele inamice.
Desi amuzanta, povestea are o radacina de adevar pentru ca morcovul ajuta la imbunatatirea vederei, insa nu ne va transforma in niciun caz ochii in cei ai unei pisici.
Vara insa, putem consuma morcovi si dintr-un motiv estetic. Betacarotenul continut de aceasta radacinoasa ne ajuta sa obtinem un bronz mai rapid. Insa, atentie: cantitate prea mare de betacaroten va avea ca rezultat o piele cam portocalie, de aceea nu abuzati!
Va propunem o salata simpla si usoara ce poate fi consumata drept gustare sau ca garnitura.
Ingrediente
3 morcovi medii
3 linguri nuci taiate (romanesti sau pecan)
Vinegreta de miere (2 linguri de ulei de masline, 2 linguri miere, 2 linguri otet, sare dupa gust)
Instructiuni
Spala bine si curata morcovii de primul strat de coaja. Apoi, folosing instrumentul de curatat legume, taie morcovul in panglici lungi.
Pune nucile intr-o tigaie fara ulei si prajeste-le putin, cat sa prinda un pic de coaja crocanta. Cand se racesc, adauga-le peste morcovi si la sfarsit pune si vinegreta de miere.
foto: www.countryliving.com
Cele mai tari trupe din desenele animate... VIDEO! Vladutz pregateste inghetata cu fructe...