Antena Căutare

Noua fraze ce te vor ajuta sa eviti o cearta

De cate ori nu te-ai certat cu partenera (sau partenerul) iar apoi ai regretat si te-ai gandit cat de bine ar fi fost daca ai fi putut sa te calmezi? Iata cateva fraze care pe viitor ar putea sa te ajute sa eviti un conflict verbal.

1. Nu trebuie sa rezolvam problema acum, dar ma ajuta totusi, sa vorbim.

Este un bun raspuns la orice repros ti-ar aduce si in acelasi timp este un compliment ascuns. Poate intelege ca are calitati de terapeut.

2. Incearca sa intelegi si punctul meu de vedere!

In cearta, primul lucru ce dispare este empatia. Fiecare vede lucrurile doar prin ochii lui si pe masura ce acuzatiile escaladeaza, fiecare considera ca are dreptate. Fraza de mai sus, chiar daca nu va aduce linistea, il va determina pe partener sa renunte la egocentrism.

Articolul continuă după reclamă

3. E important pentru mine. Te rog asculta-ma!

Crezi ca cel de langa tine chiar te asculta astfel ca pare inutil sa-i reamintesti sa faca acest lucru? Incearca si o sa fii uimit de efect.

4. Stiu ca am gresit.

Daca stii ca esti vinovat, e bine sa i-o spui. Daca partenerul e convins ca esti, oricum nu iti va crede minciunile.

5. Cred ca deviem de la subiect.

Porniti cearta de la vasele din chiuveta si la un moment dat observi ca vorbiti despre cine nu a alimentat masina cu combustibil. In aceste situatii e bine sa pastrati un singur subiect de discutie.

6. De ce ne certam?

Micile certuri de zi cu zi port fi deranjante daca sunt frecvente. De asemenea, ele pot ascunde o nemultumire mai mare. Decat sa va tot certati, mai bine abordati motivul principal.

7. Nu e doar problema ta, e problema noastra.

In acest fel dai de inteles ca subiectul e unul important si pentru tine nu doar pentru cel sau cea care a initiat disputa.

8. Sa luam o pauza!

La nervi, omul poate spune lucruri pe care ulterior sa le regrete. Pentru a evita acest lucru, e bine sa va opriti, iar daca nici dupa pauza nu exista posibilitatea concilierii, o puteti lua de la capat.

9. Te iubesc.

Nimic nu alunga cearta la fel de repede ca aceasta declaratie. Indiferent cat de greu ti-ar fi sa spui acest lucru in timpul unei dispute verbale, el aminteste ceea ce aveti in comun.

Foto: Hepta

Cum sa cheltuiesti mai putini bani cand mergi cu cei mici la cumparaturi... 5 decoratiuni simple de toamna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x