Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Nu-ti obliga copilul sa aleaga o anume profesie!

Fiecare copil, desi ne poarta genele si ne duce mai departe numele, este unicat si trebuie sa-si aleaga singur drumul. Orice presiune din partea parintilor pentru a urma o anume profesie constituie o greseala grava deoarece poate da nastere la reactii psihologice negative care-l pot dezechilibra si indeparta de idealul de realizare in viata.

Riscuri

Un copil care stie ca tot ceea ce face este ales de adulti se consuma foarte mult psihic - invatatul obligatoriu la anume materii pentru a intra la liceul sau facultatea alese de parintii duce la stres. Ca urmare, va obosi si va da un randament intelectual redus. El trebuie sa fie lasat sa viseze ca poate face tot ce-i place pentru a-si gasi singur motivatiile.

* Depersonalizarea

Un copil caruia i se sugereaza sau i se impune sa se pregateasca pentru a deveni ceva dorit numai de catre parinti nu-si va putea dezvolta deloc personalitatea. Va fi usor complexat si in subconstient sigur ca el nu are voie sa decida nimic.

* Acceptarea de a fi dominat

85% din copiii obligati sa se pregateasca pentru o anume profesie vor fi adulti foarte slabi, dominati atat in familie, cat si la serviciu.

* Evitarea responsabilitatii

Copilul obligat sa urmeze o anume profesie va deveni mai putin responsabil pentru munca pe care va trebui sa o faca, iar superficialitatea ii va guverna viata profesionala si de cuplu.

sursa: RevistaFelicia.ro

foto: Hepta.ro

Recomandari