Exista multe feluri de varza - alba, rosie, creata, de Bruxelles etc. Asezonata generos cu ierburi aromate, varza alba se consuma cruda, in meniuri dietetice, sau preparata in mancaruri, supe, deoarece se combina cu aproape orice zarzavat, condimente sau chiar cu fructe.
Cand o cumperi, ridic-o! Cu cat este mai grea, cu atat este mai densa. Este de preferat ca varza sa fie consumata in stare cruda, pentru a i se pastra calitatile nutritive. Cu toate ca poate fi pastrata in punga de plastic, la frigider, pana la trei saptamani, este recomandabil sa o consumi proaspat culeasa, fiind mai gustoasa, mai dulce.
Sufleu de varza
Ingrediente:
- 1 varza alba (800 g)
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri cascaval ras
- 100 ml smantana
- 3 oua
- 2 linguri pesmet
- sare dupa gust
Preparare: Varza curatata si spalata se fierbe, apoi se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 g) frecat cu faina, smantana (75 g), cascavalul ras, sarea, galbenusurile si la urma albusurile batute spuma.
Intr-un vas yena uns si tapetat cu pesmet, se toarna compozitia, se adauga deasupra restul de unt, smantana si pesmet, se pune in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa 30 de minute. Sufleul se serveste fierbinte.
citeste si revista Felicia
foto:
Nunta prietenei tale - motiv pentru a-ti reevalua viata?... VIDEO! Afla diferenta dintre botox si acid hialuronic!...