Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Ore multe la TV - note proaste la scoala

Copiii dependenti de televizor pot avea probleme la scoala, pot suferi de deficit de atentie (ADD) si risca sa fie tinta rautatilor celor din jur, spun cercetatorii canadieni si americani in urma unui studiu efectuat.

Pe langa acestea, copiii care urmaresc multe programe TV la varsta de 2 ani vor cantari mai mult la varsta de zece ani si vor consuma in mai mare masura fast food si bauturi carbogazoase decat cei care stau departe de televizor.

„Raportul confirma suspiciunile anterioare referitoare la faptul ca televiziunea afecteaza nivelul de atentie al copiilor", spune Linda Pagani de la Universitatea din Montreal.

Studiul s-a desfasurat in mai multe etape. Parintii celor aproximativ 2000 de copii implicati in studiu au marturisit cate ore petreceau cei mici in fata televizorului la varsta de 2 ani jumate si apoi la patru ani jumate.

Cand au implinit 10 ani, acele marturii au fost sustinute de cele ale profesorilor si invatatorilor.

In fiecare saptamana, numarul orelor in fata televizorului crestea cu 1 in timp ce atentia la orele de curs scadea cu 7% iar eficienta la matematica, cu 6%. In plus, acei copiii aveau cu 10% mai multe sanse sa fie tinta batjocurii si nu mai dedicau la fel de mult timp activitatilor sportive.

Cercetatorii au mai declarat ca vina o poarta parintii; desi Academia Americana de Pediatri a facut cunoscut faptul ca sub varsta de 2 ani, un copil nu are voie sa se uite mai mult de 2 ore pe zi, parintii fac abstractie de acest lucru si ii lasa sa faca ce vor.

sursa: health.yahoo.com

sursa foto: thinkinghousewife.com

Recomandari