PENTRU FRICASSÉE
1 lingura ulei de masline
100g de chorizo (sau alt carnat bine condimentat, ca de exemplu cel de Plescoi), taiat in cubulete
350g de cartofi, curatati de coaja si taiati in cubulete mici
1 praf boia de ardei dulce
125ml supa de pui proaspata
150g de mazare deja fiarta
PENTRU DRESSINGUL CALD DE CAPERE
3 linguri ulei de masline
2 linguri de capere mici, scurse
1 ceapa rosie, tocata marunt
1 lingura otet de vin rosu
1 legatura mica de tarhon, tocata
Mod de preparare
1. Se incepe cu dressingul. Se incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o craticioara. Se adauga caperele si ceapa si se lasa pe foc 3 minute pana cand se inmoaie. Se stropeste cu otetul si se lasa sa fiarba pana cand scade putin, apoi se ia cratita de pe foc. Se adauga restul de ulei si tarhonul, apoi se lasa deoparte ca sa se infuzeze frunzele.
2. Pentru fricassée, se incalzeste uleiul intr-o cratita, se adauga chorizo si se prajeste timp de 2 minute pana cand incepe sa devina crocant si grasimea incepe sa se topeasca. Se adauga cartofii si boiaua si se mai lasa pe foc 5 minute, amestecand pana cand cartofii incep sa se rumeneasca pe margini.
CUM SE TAIE CARTOFII: 1 Pentru aspect si pentru o prajire uniforma, inlatura capetele rotunjite ale cartofilor, astfel incat sa obtii o forma regulata. 2 Se taie cartofii in felii late si se asaza una peste cealalta. 3 Se taie aceste felii in bucati lungi si inguste. 4 Bucatile se taie perpendicular in cuburi egale.
3. Se toarna deasupra supa de pui, se da focul mai tare si se fierbe totul 8-10 minute pana cand se evapora lichidul aproape complet, iar cartofii sunt moi. Se adauga amestecand mazarea si se mai lasa pe foc 2 minute, pana cand se incalzeste, apoi se lasa deoparte.
4. Folosind un cutit ascutit, se cresteaza pielea pastravului la intervale mici, apoi se asezoneaza generos cu sare de mare si piper negru.
5. Se incalzeste untul intr-o tigaie nonaderenta. Cand incepe sa sfaraie, se asaza pestele cu grija in tigaie, cu pielea in jos. Se prajeste 8 minute pe foc mic, pana cand pielea devine crocanta iar carnea este facuta aproape in intregime, mai putin partea de deasupra.
6. Se intorc cu grija fileurile de peste pe partea cealalta, apoi se stoarce deasupra sucul de la o jumatate de lamaie. Se mai lasa pe foc inca un minut, stropind carnea cu sucurile din tigaie din cand in cand. Se inchide focul si se lasa pestele in tigaie. Acum esti gata sa aranjezi totul pe farfurie.
ARANJEAZA PE FARFURIE CA UN PROFESIONIST: 1 Se asaza o lingura de fricassée in mijlocul farfuriei. 2 Se asaza inca o lingura de fricassée deasupra, ca sa se formeze o gramajoara. 3 Se asaza fileul de peste deasupra, cu pielea in sus. 4 Se toarna dressing de capere cu o lingura langa fricassée si se serveste.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!
Dupa Black Friday, urmeaza Lunea reducerilor in Marea Birtanie... Tratament facial pentru hidratare, oxigenare si revitalizare...