Pereții casei tale sunt vulnerabili. Descoperă 4 metode inedite pentru a-i proteja

 

Pereții casei noastre sunt mult mai vulnerabili decât credem. Pete, umflături, umezeală, igrasie, toate contribuie la degradarea pereților din casă.  Există multe feluri de a proteja pereții, dar foarte puține care să le îmbunătățească și aspectul. Noi am găsit pentru tine 4 metode eficiente și plăcute estetic în același timp:

Acoperă pereții cu lambriuri

Foarte populare în anii ‘60 și ‘70, lambriurile au revenit la modă în 2018. Aspectul lor elegant și rafinat este dublat de funcționalitate, datorită protecției pe care o oferă pereților. Orice tip de lambriu lemn va fi util în camere cu trafic intens, unde pereții riscă să fie murdăriți sau deteriorați. În camere de trecere, holuri sau camerele copiilor, lambriurile protejează pereții de apă, murdărie sau lovituri și îmbunătățesc aspectul pereților.

Sunt ușor de întreținut și reparat, iar dacă ai nevoie să înlocuiești unul, o poți face rapid și fără eforturi. Mai mult, poți folosi lambriurile ca să acoperi defecte, zgârieturi sau chiar zone cu fire expuse din pereții casei, întrucât lemnul este un foarte bun izolator. Lambriurile sunt foarte utile și pentru izolare termică sau fonică, întrucât îmbracă pereții de jur împrejur și rețin căldura și sunetul în încăpere.

Decorează și protejează cu tapet

Dacă vrei să creezi o atmosferă caldă și primitoare într-o cameră, cu siguranță vei putea face asta cu ajutorul tapetului. Acoperirea pereților cu tapet este, probabil, cea mai rapidă metodă de a transforma o cameră. Schimbarea este imediată, iar efectul pe măsură. Datorită numărului imens de tipare și designuri, e imposibil să nu găsești un model care să îți placă.

Tapetul protejează pereții de pete sau zgârieturi și poate camufla ușor diferite defecte, precum și îmbinări ale pereților. Vei putea să încerci idei mai excentrice, culori mai vii și mai puternice și să le schimbi foarte repede dacă te răzgândești.

Foarte interesant este că tapetul poate fi folosit pentru a mări optic un spațiu îngust, conform Huffington Post. Tiparele și modelele de pe tapet pot fi folosite pentru a „păcăli” percepția privitorului, făcându-l să creadă că o cameră are dimensiuni mai mari decât în realitate.

Alege vopseaua potrivită

Deși acest lucru nu era valabil în trecut, în prezent există multe tipuri de vopsea care protejează foarte bine pereții. Vopselele diferă mult între ele, atât prin culoare, cât și prin funcție. Spre exemplu, vopseaua lavabilă este rezistentă la apă, ceea ce înseamnă că poți șterge sau chiar spăla cu apă pereții, atunci când aceștia se pătează. Vopseaua lavabilă rezistă mai mult și protejează pereții mai bine decât vopselele clasice.

Există și alte tipuri de vopsea, precum vopseaua receptibilă la cretă sau vopseaua pe care poți scrie cu markerul. Aceste tipuri de vopsea îți permit să transformi peretele acoperit într-o tablă de scris, pe care o poți șterge cu buretele. Această vopsea e perfectă pentru camerele copiilor, care vor putea scrie și desena fără griji  pe pereți, fără ca aceștia să rămână cu urme.

Mărește orice încăpere cu oglinzi

Instalarea oglinzilor poate fi o metodă foarte bună de a proteja pereții de pete, murdărie sau umiditate. Este mult mai ușor să ștergi urme de degete de pe o oglindă decât de pe un perete. De asemenea, pot fi folosite cu succes pentru a acoperi diferite defecte sau urme. Sunt ușor de curățat și de întreținut și pot fi instalate foarte rapid pe orice tip de perete.

Oglinzile au și un important rol decorativ. Acestea sunt foarte eficiente în schimbarea percepției privitorului. Cu ajutorul oglinzilor, poți face orice încăpere să pară mult mai mare și mai spațioasă decât este în realitate. Mai mult, oglinzile pun mult mai bine în valoare lumina naturală, datorită capacității lor de a o reflecta. Astfel, camerele cu pereți acoperiți de oglinzi vor fi întotdeauna mult mai bine luminate și vor părea mai spațioase.

Sursă foto: Shutterstock

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe