Petele de grăsime sunt istorie. Cele mai bune metode de a le îndepărta rapid

 

Petele de grăsime sunt de obicei greu de curăţat, chiar dacă încerci detergenţii special concepuţi. Dar, dacă acţionezi imediat împotriva lor cu soluţii pe care le ai la îndemână prin casă, vei reuşi să scapi de ele rapid.

Dacă a sărit grăsime pe bluza ta preferată, presară deasupra un strat consistent de pudră pentru bebeluși. Folosește un burete fin pentru a apăsa ușor pudra pe zona pătată și îndepărtează apoi pudra, după ce a absorbit grăsimea.

Cretă de croitorie

Freacă bine cu o cretă albă și moale, precum creta de croitorie, petele de grăsime de pe haine, precum și petele de transpirație de la gulerul cămășilor. Pune apoi rufele la spălat în mod obișnuit, iar creta va ajuta detergentul să elimine mai eficient petele.

Praf de copt

Înmoaie bine grăsimea arsă de pe aragaz cu apă fierbinte și presară deasupra ei un strat generos de praf de copt, apoi stropește cu zeamă de lămâie. Lasă soluția să acționeze câteva minute, apoi folosește un burete abraziv să cureți petele de grăsime. 

Apă minerală

După ce ai prăjit carnea sau peștele în tigaie, aruncă grăsimea folosită și toarnă în cratiță apă minerală. Vei curăța mult mai ușor grăsimea arsă de pe pereții tigăii cu ajutorul apei mineralizate.

Vezi continuarea pe Libertatea.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe