Poate fi dusmanul meu, prieten?

Este intotdeauna greu sa suporti ura cuiva si sa stii ca exista o persoana din clasa pentru care tu reprezinti cel mai mare dusman. Oricat te-ar duea acest lucru pe moment, psihologii au dovedit recent ca pe termen lung aceste sentimente negative iti pot face un bine.

Cercetari noi au scos la iveala faptul ca relatiile antagonice pot sa favorizeze dezvoltarea sociala si emotionala mai mult decat s-o inhibe, relateaza The New York Times.

Efectele unei astfel de relatii asupra tinerilor tine si de modul in care acestia se comporta intr-o astfel de situatie. Cand te confrunti cu un caz de rivalitate, poti sa actionezi in trei feluri, este de parere Melissa Witcow, psihologul care a condus studiul : "Poti sa fii foarte dragut cu acea persoana si asta poate sa fie un lucru bun. Dar in acelasi timp poate sa fie si ciudat si dezamgitor, o pierdere de timp. Poti sa alegi sa ignori acea persoana. Sau poti sa reactionezi".

Studiul sugereaza ca este chiar o idee buna sa reactionezi pentru ca astfel cresti si inveti sa te adaptezi diferitelor situatii din viata.

Multi prefera simetria in relatiile lor. A te maturiza presupune un exercitiu de definire a sinelui, care poate veni si din relatiile conflictuale.

Mai sunt doua avantaje ale dusmanului-prieten. In primul rand, este cunoscut faptul ca un grup, care impartaseste un sentiment negativ fata de cineva, este mai unificat decat altul.

In al doilea rand, confruntarea cu un dusman din anii adolescentei te pot face mai atent atunci cand iti alegi prietenii ca adult - vei descoperi cu usurinta falsitatea si vei avea parte de mai putina suferinta la maturitate.

sursa foto: nytimes.com

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri