Căutare Live

Prietenii ne influenteaza comportamentul mai mult decat familia

Prietenii, mai mult decat familia, ne influenteaza modul de a actiona si gandi, potrivit oamenilor de stiinta care au verificat acest lucru, testand comportamentele macacilor.

Jerome Micheletta si Dr. Bridget Waller, de la Universitatea Portsmouth - Departamentul de Psihologie, au descoperit ca primatele raspund diferit la actiunile prietenilor decat la cele ale rudelor.

Cercetatorii cred ca prieteniile puternice reprezinta explicatia potrivita pentru modul in care primatele, inclusiv oamenii, isi dezvolta abilitatile sociale.

Jerome Micheletta a afirmat ca daca unul dintre macacii grupului privesc intr-o anumita directie, si ceilalti prieteni ai primatei privesc in acelasi loc.

Omul de stiinta a explicat ca privirea este un indicator important al dezvoltarii sociale. Aceasta este o modalitate simpla de a obtine informatii despre ceea ce se intampla in jur.

Sursa: Daily Mail

FOTO! Cele mai trendy inele ale sezonului... Un caine cauzeaza, de-a lungul vietii, 2.000 de certuri in familie...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri