Antena Căutare

Raymond Blanc: un sfert de secol “instelat” de Michelin

Francezul Raymond Blanc este probabil unul dintre cei mai importanti bucatari ai planetei si, cu siguranta, singurul caruia i-a reusit performanta de a obtine si de a pastra, pentru el si pentru restaurantul sau, timp de 25 de ani, prestigioasele stele Michelin.



In 1984, Raymond Blanc a hotarat sa isi faca propriul restaurant, in comitatul Oxfordshire, nu departe de Londra. A creat totul, de la concept la retete, si a trecut cu arme si bagaje din restaurant in bucatarie. In 1985 castiga steaua aia pentru care unii muncesc o viata! Pentru "Le Manoir aux Quat'Saisons", hanul de tara (e un fel de a spune "de tara", poate pentru ca e situat intr-un pitoresc peisaj rural) cu 32 de camere, incepea o lunga epoca de glorie. Nu doar Ghidul Michelin il citeaza, de atunci, an dupa an, dar si numeroase alte topuri, precum Relais and Chateaux, Zagat sau AA Restaurant Guide.

Obsesia gradinilor

"Le Manoir aux Quat'Saisons" a fost amenjat in vechiul conac Chiltern, datand din secolul XV, in satucul Great Milton. Proprietatea este inconjurata de pajisti cu statui si garduri vii, are mai multe iazuri, o gradina japoneza si un heliport privat. Pentru ca, de doua decenii, Raymond Blanc este unul dintre cei mai activi sustinatori ai miscarii ecologiste, el si-a amenajt si o gradina de doi acri unde cultiva legumele si verdeturile de care are nevoie in bucatarie.

Raymond Blanc considera ca gradina este parte integranta a experientei culinare si estetice. Este si motivul pentru care a adaugat, clasicei gradini de legume, una cu ierburi si condimente malaysiene, dar si o peluza provensala, unde vara are loc o adevarata explozie de levantica si albastrele. Ca sa nu mai vorbim de noutatea absoluta a gradinii cu ciuperci salbatice comestibile, de unde Raymond aprovizioneaza bucataria cu 15 sortimente diferite de bureti.

Articolul continuă după reclamă

Luna de miere, in "Columbar"

Nu vom face acum o prezentare exhaustiva a hanului/conacului - sa spunem doar ca designul interior este semnat de Emily Todhunter si ca este de o modernitate atat de perfect integrata elementelor traditionale, incat nimic nu impieteaza si sentimentul pe care il are calatorul este acela de a se regasi intr-un spatiu familiar, nicidecum intr-o camera de hotel. Totul e mai degraba o dulce provocare, precum apartamentul numit "Dovecote" (columbar), destinat cuplurilor aflate in luna de miere, situat in exteriorul cladirii principale, intr-un vechi... porumbar de secol XV.

Apartamentul este utilat cu o cada de baie victoriana care troneaza in mijlocul unei bai cu pereti de sticla si jeturi de apa, si are la etaj un dormitor decorat cu o panza cu porumbei violeti semnata de Picasso. V-am povestit asta ca sa va faceti o idee despre ce alte surprize il asteapta pe calatorul care alege o vacanta in acest loc exclusivist, cu apartamente care reproduc fie oranjeria unui palazzo italian, fie o veche casa din Provence, fie Orientul Indepartat, delicat in tonuri de jad.

Scoala de gastronomie Raymond Blanc


Insa atuul cel mai important pentru "Le Manoir aux Quat'Saisons" ramane, de un sfert de secol, arta culinara, fiind considerat astazi unul dintre cele mai bune restaurante cu specific frantuzesc nu doar din Marea Britanie, ci de pe planeta. Secretul lui Raymond Blanc? Simplitatea. "Dar niciodata ceva simplu nu este atat de simplu pe cat ti se pare!", obisnuieste el sa spuna. Si pentru ca nu-i place sa tina ce stie numai pentru el, a infiintat, in urma cu 20 de ani, "Raymond Blanc Cookery School", singura scoala de gastronomie din lume unde poti invata tehnicile culinare intr-un restaurant care detine doua stele Michelin (pentru ca, da, intre timp, "Le Manoir aux Quat'Saisons" a trecut de la o stea, la doua).

Zilele acestea, "Le Manoir aux Quat'Saisons" este si unul dintre cele mai cautate restaurante din Marea Britanie. Turismul in aceasta tara pare sa fie impulsionat de apropiata nunta a Printului William cu Catherine Middleton, Londra este luata cu asalt, iar cei cu dare de mana isi trec in program si un pranz sau o cina la celebrul restaurant, care, cum spuneam se afla in proximitatea Londrei. Tentatiile sunt mari, cu atat mai mult cu cat poti ajunge acolo in numai cateva minute, cu elicopterul. Iar daca esti in vacanta cu familia, nu ai nevoie de bona pentru copii, cat tragi o fuga sa cinezi, pentru ca "Le Manoir aux Quat'Saisons" este unul dintre putinele restaurante din lume cu doua stele Michelin unde la masa sunt acceptati si copiii.

sursa: jurnalul.ro

Sezonul acesta se poarta tenul de portelan... Masuri de siguranta in locuinta ta, pentru animalele de casa (partea a II-a)...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
(P) Descoperă ghidul interactiv de cadouri de Crăciun pentru toată familia!
(P) Descoperă ghidul interactiv de cadouri de Crăciun pentru toată familia!
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la admiratori de Crăciun. Copiii Familiei Regale urmează un protocol strict
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la... Catine.ro
Cum și când poți afla cu certitudine sexul bebelușului
Cum și când poți afla cu certitudine sexul bebelușului
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste.ro
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x