Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Rechizitele si uniforma pentru elevi golesc buzunarele parintilor. Vezi cat costa pregatirea pentru scoala!

Cei mai afectati de inceperea anului scolar nu sunt copiii, ci chiar parintii lor. Sa-ti trimiti copilul la scoala a devenit un lux pentru multi romani daca ne gandim la preturile rechiztelor si hainutelor.

Daca aveti un copil in clasa intai sau ghiozdanul vechi s-a stricat, puuteti sa-i cumparati unul nou cu un pret care incepe de la 10 lei si poate depasi 300 de lei. In cazul in care nu aveti posibilitati financiare, copilul poate folosi ghiozdanul vechi al unui frate mai mare.

Caietele costa intre un leu si 22 de lei, pixurile se incadreaza in intervalul 2-24 de lei, stilourile au preturi cuprinse intre 10 si 50 de lei, iar cele mai ieftine acuarele costa 20 de lei, pretul lor putand ajunge si la 60 de lei. Preturile blocurilor de desen variaza intre 10 si 20 de lei.

Pentru orele de educatie fizica, cei mici au nevoie si de treninguri, pretul acestora incepand de la 40 de lei . acesta poate ajunge si la 300 de lei, in functie de model si firma producatoare. Uniformele costa intre 69 si 200 de lei, iar incaltamintea sport are preturi cuprinse in intervalul 60-200 de lei.

In total, costurile pregatirii pentru scoala, se ridica la 400 de lei pentru un buget de criza si depasesc 1.000 de lei daca parintii au venituri mai mari.

Recomandari