Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Reguli pentru amenajarea mesei de Crăciun: "De Crăciun, este ocazia cea mai potrivită pentru a scoate tot ce-i mai bun pe masă”

Masa de sărbătoare perfectă este pusă la punct cu băţul. Cel de majordom! Asta dacă vrem ca invitaţii noştri să fie primiţi ca la palat. Singura româncă acreditată la Palatul Buckingham i-a arătat colegei noastre, Anamaria Gudu, câteva secrete care aduc o notă regală, dacă ştii să citeşti în felul în care sunt aşezate tacâmurile şi paharele.

Reguli pentru amenajarea mesei de Crăciun

Numai privind-o pe Elena Scherl putem spune că ar putea fi numită zâna Crăciunului; aşează la milimetru masa de sărbătoare. Nu la întâmplare, ci în baza celor învăţate la Institutul Internaţional de Etichetă şi Academia de Protocol din Londra. Singurul trainer de etichetă de business din România, cu o certificare recunoscută de Buckingham Palace, ne spune care sunt reperele pentru o cină magică de Crăciun.

"De Crăciun, este ocazia cea mai potrivită pentru a scoate tot ce-i mai bun pe masă. Scoatem faţa de masă cea mai bună, toate cristalele, toate porţelanurile, tot ce ţine de bun, pentru că dacă nu o facem de Crăciun, atunci când?!"

Ca regulă, dacă avem şervete din acelaşi material ca faţa de masă, cu un imprimeu preţios, este bine să alegem o veselă simplă. În acelaşi timp, să nu uităm că simetria va crea mereu un confort estetic oaspeţilor.

O masă desăvârşită va avea şi florile potrivite. Tendinţele momentului sunt inspirate din zona de fashion şi vorbesc despre aranjamente florale cu detalii din piele ecologică sau inserţii metalice strălucitoare.

Cine este mai îndrăzneţ, poate alege nişte crenguţe aşezate în formă de brad, dar copiii vor fi mereu fascinaţi să împodobească clasicul brad. Ne putem surprinde invitaţii cu aceste lucruri care aduc sentimentul de plăcere şi de preţuire. Dar să nu uităm că ceea ce contează cel mai mult de Crăciun este să fim într-o companie bună şi conversaţia să curgă cu multe zâmbete pe chip.

Recomandari