100g orez basmati
2 linguri faina
sare de mare si piper proaspat macinat
ulei de masline
400g file de porc, taiat in bucati mai mari
2 catei de usturoi, feliati fin
1 ardei chilli proaspat, feliat
1 bucata radacina de ghimbir de marimea degetului mare, curatat si maruntit
1 ardei gras rosu sau galben, fara seminte si taiat fin
4 fire de ceapa verde
2 maini de fasole verde, taiata pe lungime
1 lingura zahar
1 legatura de coriandru proaspat
2 linguri otet de vin alb
Mod de preparare:
• 1. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet, se scurge si se pastreaza cald.
• 2. Se trec bucatelele de carne de porc prin faina asezonata cu sare si piper. Se incinge ulei intr-o tigaie wok si se prajesc bucatelele de porc timp de aproximativ 5 minute, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se adauga usturoi, chilli, ghimbir si toate legumele. Prajiti rapid timp de un minut sau doua.
• 3. Se adauga zaharul si otetul si se lasa sa scada pentru a se obtine un sos gros si lipicios - n-ar trebui sa dureze mai mult de vreo doua, trei minute. Se serveste in boluri calde, in care ati pus mai intai orez basmati.
Foto: goodfood.co.uk