- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
doua fileuri biban, de 150g fiecare;
un broccoli mic;
o portocala;
6 linguri de ulei de masline;
4 linguri de capere mici;
6 ansoa, maruntite;
o lamaie.
Preparare:
• Inainte de a incepe gatitul propriu-zis, se pregatesc toate ingredientele. Se taie fileurile de biban astfel incat sa aiba aceeasi forma, apoi se cresteaza pielea pana ajungeti la carne, de 5-6 ori, la distanta de 1 cm. Se lasa deoparte.
• Se taie portocala - se inlatura varful si partea de jos, se curata de coaja si de membrana. Separati segementele si stoarceti sucul din resturi intr-un bol. Se taie inflorescentele de la broccoli in buchete de marime medie.
• Pentru prepararea salatei calde de broccoli, buchetele se pun pentru un minut intr-o oala cu apa fiarta, sarata, pentru o consistenta al dente. Se pune o tigaie pe foc si imediat ce broccoliul este gata, se scurge si se asaza in tigaie pentru a elimina lichidul ramas.
• Se opreste focul si se pun feliile de portocala peste broccoli. Se amesteca cateva momente, cat sa se incalzeasca si portocala, apoi se pune totul intr-un bol si se adauga sucul de portocale si 2 linguri de ulei de masline. Se asezoneaza cu piper si un varf de sare, apoi se lasa deoparte.
• Se curata tigaia si se prajesc fileurile. Se lasa sa se odihneasca pe o farfurie calda, cu pielea in sus, si se stropeste cu sosul cald din tigaie.
• Pentru un peste perfect prajit in tigaie. 1 Pestele trebuie sa fie la temperatura camerei si doar inainte de a-l praji se asezoneaza cu putina sare si piper. 2 Se incinge bine o tigaie de teflon cu 2 linguri de ulei. Se asaza fileurile in tigaie, cu pielea in jos. Imediat ce le puneti in tigaie, apasati fiecare fileu cu degetele sau cu o alta bucata de peste ca sa nu se arcuiasca. 3 Se lasa pestele in tigaie la foc mic pentru 3-4 minute, pana se observa ca este aproape patruns, iar pielea devine crocanta si frumos colorata. 4 Se intorc fileurile, se prajesc si pe partea fara piele pentru 2 minute, avand grija sa acoperiti din cand in cand pestele cu uleiul din tigaie.
• Se pun 2 linguri de ulei in tigaie si se da la foc iute. Se adauga capere si ansoa si se calesc pana devin crocante. Se rade coaja de lamaie deasupra si se stoarce jumatate din lamaie. Daca nu este destul sos pentru ambele portii, se mai adauga ulei.
Citeste si Good Food Romania!
Criza varstei de 25-35 de ani... Cum iti ajuti copilul cand este constipat...