Sosul de tomate
3 linguri ulei de masline
8 catei de usturoi, zdrobiti
3 linguri de zahar fin
2 linguri otet de vin rosu
rosii din 4 conserve, de cate 400g
1 legatura mica frunze de busuioc
Topping
2 cutii de mascarpone de cate 250g
3 linguri de lapte
85g de parmezan, ras
500g bilute de mozzarella, feliate
Umplutura
1kg de spanac
100g de parmezan, ras
3 cutii de ricotta, de cate 250g fiecare
1 praf de nucsoara rasa
400g de paste cannelloni
Preparare:
1. Mai intai se face sosul de tomate. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste usturoiul 1 minut. Se adauga zaharul, otetul, rosiile, se asezoneaza putin si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa.
Se adauga busuiocul si se toarna sosul intr-un vas mare, termorezistent, putin adanc (sau in doua vase mai mici). Se lasa deoparte. Se face apoi un sos batand mascarponele cu laptele pana cand se inmoaie, se asezoneaza si se lasa deoparte.
2. Se pune spanacul intr-o strecuratoare mare si se toarna deasupra un ibric cu apa fierbinte pentru a-l opari (este posibil sa faci asta in mai multe etape). Cand se raceste suficient ca sa poata fi manevrat, se stoarce excesul de apa. Se taie spanacul grosier si se amesteca intr-un bol mare cu 100g de parmezan si cu ricotta. Se asezoneaza bine cu sare, piper si nucsoara.
3. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Folosind o punga de spritat sau o punga alimentara taiata la un colt, se introduce umplutura in tuburile de cannelloni. Se asaza tuburile unul langa altul, deasupra sosului de rosii si se acopera cu sosul de mascarpone, cu ajutorul unei linguri. Deasupra se pun parmezanul si mozzarella. Se coc 30-35 de minute pana cand se rumenesc. Se iau din cuptor si se lasa deoparte 5 minute inainte de a le servi.
Foto: www.tastydays.com
Feng Shui pentru camera copilului... Din 26 noiembrie, animatie si papusi la Teatrul Tandarica...