Antena Căutare

Reteta: Cannelloni cu spanac si ricotta

Cannelloni sunt cele mai ingenioase inventii din bucataria italiana. Aceste paste in forma tubulara sunt concepute special pentru a pastra in interiorul lor savoarea ingredientelor, emfatizand deliciul branzei ricotta si al sosului bechamel.

Ingrediente:


Sosul de tomate
Articolul continuă după reclamă

3 linguri ulei de masline
8 catei de usturoi, zdrobiti
3 linguri de zahar fin
2 linguri otet de vin rosu
rosii din 4 conserve, de cate 400g
1 legatura mica frunze de busuioc

Topping

2 cutii de mascarpone de cate 250g
3 linguri de lapte
85g de parmezan, ras
500g bilute de mozzarella, feliate

Umplutura

1kg de spanac
100g de parmezan, ras
3 cutii de ricotta, de cate 250g fiecare
1 praf de nucsoara rasa
400g de paste cannelloni

Preparare:

1. Mai intai se face sosul de tomate. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste usturoiul 1 minut. Se adauga zaharul, otetul, rosiile, se asezoneaza putin si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa.

2010/11/25//151592-poza_reteta_124.jpg

Se adauga busuiocul si se toarna sosul intr-un vas mare, termorezistent, putin adanc (sau in doua vase mai mici). Se lasa deoparte. Se face apoi un sos batand mascarponele cu laptele pana cand se inmoaie, se asezoneaza si se lasa deoparte.

2. Se pune spanacul intr-o strecuratoare mare si se toarna deasupra un ibric cu apa fierbinte pentru a-l opari (este posibil sa faci asta in mai multe etape). Cand se raceste suficient ca sa poata fi manevrat, se stoarce excesul de apa. Se taie spanacul grosier si se amesteca intr-un bol mare cu 100g de parmezan si cu ricotta. Se asezoneaza bine cu sare, piper si nucsoara.

3. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Folosind o punga de spritat sau o punga alimentara taiata la un colt, se introduce umplutura in tuburile de cannelloni. Se asaza tuburile unul langa altul, deasupra sosului de rosii si se acopera cu sosul de mascarpone, cu ajutorul unei linguri. Deasupra se pun parmezanul si mozzarella. Se coc 30-35 de minute pana cand se rumenesc. Se iau din cuptor si se lasa deoparte 5 minute inainte de a le servi.

Foto: www.tastydays.com

Feng Shui pentru camera copilului... Din 26 noiembrie, animatie si papusi la Teatrul Tandarica...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x