- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 600 g creveti decorticati
- 200 ml lapte de cocos
- doua cepe
- doua rosii
- o lingurita cu pasta de ardei dulce
- doua linguri cu ulei
- 8 g curry
- 25 g seminte de susan
- 5 g ghimbir ras
- o frunza de dafin
- o limeta
- sare
- piper
- orez
- paste
Mod de preparare:
1. Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori.
2. Se incinge uleiul intr-o cratita, se caleste ceapa pana devine sticloasa, se adauga pasta de ardei dulce, curry, ghimbirul ras, frunza de dafin si semintele de susan.
3. Se calesc inca doua minute, se adauga rosiile spalate si date pe razatoare, sare si piper dupa gust.
4. Se fierb zece minute, se adauga crevetii si laptele de cocos, se amesteca si se continua fierberea.
5. Se tin pe foc cinci-zece minute, se scoate frunza de dafin, se verifica de gust, se condimenteaza daca mai este nevoie si se iau de pe foc.
6. Se acopera cu un capac, se lasa sa se odihneasca cinci minute, apoi se pun in boluri adanci sau in farfurii si se servesc.
Sfat: Se servesc ca atare, cu o granitura de orez sau cu paste, presarate cu coaja de limeta rasa.
Bautura: Feteasca Alba.
Citeste si Jurnalul National
Foto: weheartfood.com
Reteta: Salata de fructe exotice... Adapteaza petrecerea de Halloween varstei copilului tau!...