Ingrediente
1 cartof mare (aprox. 350g), spalat
o lingura de faina simpla
o lingura de mustar boabe sau sos de hrean
o bucatica de unt
o lingura de ulei de floarea-soarelui
4 felii de somon afumat
smantana groasa si ceapa de tuns pentru servit
Mod de preparare
1. Se rade cartoful cu coaja pe un prosop de bucatarie curat. Se strang capetele prosopului si se scurge restul de apa din cartof. Se rastoarna intr-un bol si se adauga faina si mustarul (sau hreanul). Se asezoneaza si se amesteca bine.
2. Se imparte aluatul obtinut in 8 si se turteste intre palme, astfel incat sa obtineti forme rotunde si plate. Se incing uleiul si untul intr-o tigaie mare si se asaza compozitia de cartofi. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte la foc moale, pana se rumenesc.
3. Se asaza pe fiecare farfurie cateva crochete una peste alta si se asorteaza cu cate o felie de somon afumat, smantana si ceapa de tuns.