- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 6 oua mari;
- 3 cani de lapte;
- ½ pastaie de vanilie;
- ½ cana de zahar;
- un plic de gelatina (cam doua lingurite si un sfert);
- ½ lingurita de sare.
Preparare:
1. Foloseste un cutit cu lama subtire pentru a zgaria in coaja oului un capac in partea superioara a acestuia. Separa albusurile de galbenusuri. Transfera 5 galbenusuri intr-un bol, pastreaza albusurile in altul si tine un galbenus pe mai tarziu. Pune apa la fiert intr-o oala mica. Adauga cojile si fierbe-le timp de 3 minute, pentru a le curata bine. Apoi scoate-le usor si lasa-le sa se usuce. Curate membrana de albus de dinauntru si asaza-le intr-un cofraj de oua.
2. Intr-o oala medie pune laptele, pastaia de vanilie, zaharul si gelatina. Asteapta sa se inmoaie, cam 3 minute, apoi pune oala la foc mic, amestecand mereu, pana gelatina este complet dizolvata, cam doua minute.
3. Freaca galbenusurile cu sare, apoi peste ele adauga laptele fierbinte, amesteca bine si pune la fiert, la foc mic, pana cand crema obtinuta este suficient de groasa incat sa stea prinsa de lingura. Scoate pastaia de vanilie. Trece crema printr-o sita pentru a elimina cocoloasele.
4. Pune apoi cate doua linguri de crema in fiecare coaja de ou. Daca iti ramane crema, imparte-o in mod egal. Da la frigider pentru 4 oua. Se pot servi cu frisca, sos de fructe sau ciocolata.
Sursa: marthastewart.com
Fergie doreste sa-si lanseze cel de-al doilea parfum Avon... FOTO! Justin Bieber in Madrid, purtand tricou cu Barcelona...