- 500g de maruntaie miel;
- 250g carne de miel tocata;
- 1 legatura de usturoi verde;
- 1 legatura de ceapa verde;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1 lingurita de piper macinat proaspat;
- un varf de cutit de scortisoara;
- un praf de nucsoara;
- 2 pachete de felii de sunca gata feliata.
Metode:
1. Maruntaiele se dau un clocot, se scurg si se taie marunt. Se calesc cateva minute sau pana ce toata apa din ele s-a evaporat. Se amesteca cu carnea macinata si se adauga sarea, pierul si mirodeniile. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza intr-o pasta foarte fina.
2. Intre timp, se tapeteaza o tava termorezistenta cu feliile de sunca aliniate astfel incat sa cuprinda baza si laturile vasului, dar sa ramana si in afara lui fasii de aproximativ 10cm.
3. Se asaza apoi pasta in vasul captusit cu sunca, se acopera cu bucatile de sunca ramase pe marginea vasului, astfel incat drobul sa fie perfect acoperit. Temperatura la care se coace pateul este aceeasi pentru coacerea unui drob obisnuit. Pentru acest pateu insa vasul se asaza la randul lui in tava cuptorului in care s-au turnat 2 cani de apa. Verificati nivelul apei, ea nu trebuie sa scada niciodata complet. Pateul se coace pana ce compozitia este compacta, iar sunca s-a rumenit.
Citeste si Good Food Romania!
Sfaturi pentru "educarea" pisicii... Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin...