Ingrediente (4 portii):
patru ciuperci mari portobello;
o lingura ulei masline;
un avocado copt;
sare grunjoasa si piper;
o lingura mustar;
o lingura zeama de lamaie;
o lingura de hrean ras;
un ardei iute;
patru chifle rotunde;
o rosie mare.
Preparare (60 minute):
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intre timp, asaza cele patru ciuperci mari portobello pe hartie de copt, unge-le cu putin ulei de masline, presara-le cu sare si cu piper, apoi baga-le la cuptor, intr-un vas de ceramica, pentru 35-45 de minute, pana se inmoaie.
In acest timp curata avocado, apoi amesteca-l intr-un vas cu furculita, adauga mustarul, hreanul ras, zeama de lamaie. Adauga si ardeiul iute tocat marunt, dar si sare si piper.
Taie pe din doua chiflele, prajeste-le putin, apoi asaza pe fiecare jumatate cate o ciuperca portobello coapta, desupra pune o felie mare de rosie iar in top asaza o lingura din sosul de avocado iute.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com
Cum sa stimulezi curiozitatea copilului... VIDEO! Harry Potter e indragostit lulea de Rosanne Coker...