Căutare Live

Reteta de post a zilei: vinete grecesti cu topping de ciuperci

Reteta de post a zilei combina vinetele cu ciupercile, ca si ingrediente principale, insa aromele finale sunt aduse de mult mai multe legume si condimente. Pofta buna!

Ingrediente (doua portii):

doua vinete

200 grame ciuperci Champignons;

ulei de masline;

100 grame masline verzi sau negre;

doua rosii;

sare, piper.

Garnitura:

salata verde;

trei felii paine veche;

ulei de masline;

Preparare:

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Mai multe articole

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se taie vinetele pe lungime, dupa ce s-au eliminat cele doua capete, obtinandu-se cate trei felii lungi din fiecare vanata.

Separat se taie marunt ciupercile, se toaca si maslinile, apoi se amesteca aceste ingrediente bine, alaturi de o lingura de ulei de masline, de un praf de sare de mare si de piper negru macinat.

Se taie apoi in cubulete doua rosii mari, coapte, care se adauga la final in amestecul de ciuperci cu masline.

Se asaza hartie de copt pe fundul unei tavi de cuptor, se pun feliile de vinete, se stropesc cu putin ulei de masline, apoi pe fiecare se asterne din toppingul special creat din ciuperci, masline si rosii.

Se baga tava la cuptor pentru 12-15 minute la 180 de grade. Intre timp se face garnitura: se prajesc cubuletele de la 3-4 felii de paine veche (sau proaspata, cum aveti in casa), apoi se amesteca impreuna cu cateva frunze de salata tocate marunt si cu o lingura de ulei de masline.

Optional se poate presara putin parmezan la final pe feliile de vinete, pentru persoanele care nu tin post.

Pofta buna!

Foto: seeminglygreek.com

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... Unul din patru barbati are un defect genetic ce il poate face infertil!...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri