Ingrediente:
- felii de bagheta de paine;
- 3 catei de usturoi: unul taiat in doua si doi zdrobiti;
- 3 linguri ulei de masline;
- 225 de grame de amestec de ciuperci;
- o ceapa mica;
- 50 ml vin alb;
- doua linguri de patrunjel tocat;
- sare si piper.
Preparare: Preincalzeste cuptorul la nivel mediu. Prajeste usor feliile de paine pe gratarul din interior. Apoi unge-le cu putin ulei de masline si cu jumtatile de usturoi pentru a prinde gust. Pune-le pe o foaie de copt si tine-le calde la cuptor.
Intr-o tigaie incalzeste putin ulei de masline si prajeste ciupercile la foc mediu, timp de 3-4 minute, pana se inmoaie putin. Apoi scoate ciupercile intr-un bol.
In alta tigaie repeta aceeasi procedura cu ceapa si usturoiul, adaugand si vinul alb si tinand pe foc inca 2-3 minute pentru ca sosul sa scada. Adauga ciupecile in sos si amesteca putin, cat sa se combine gusturile si apoi opreste focul.
Pune pe fiecare felie de paine putin amestec de ciuperci si presara patrunjel proaspat. Pofta buna!
Foto: sophistimom.com
VIDEO! Domnilor, atentie! A aparut aromoterapia pentru barbati!... O bautura pe cinste: berea nefiltrata...