Ingrediente:
patru linguri ulei de masline;
450 g ceapa taiata fin;
600g piept de pui taiat cubulete;
3 linguri seminte de pin;
o lingurita scortisoara;
jumatate lingurita ienibahar macinat;
o lingura suc de lamaie;
500 gr foietaj racit.
Preparare:
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie grea cu circumferinta mare la foc mediu. Se caleste ceapa pana devine aproape caramelizata.
2. Se adauga puiul, se caleste 5 minute. Se amesteca semintele de pin, scortisoara, ienibaharul, sucul de lamaie, sare si piper. Se tine pe foc pana cand lichidul se evapora. Se verifica gustul.
3. Se incalzeste cuptorul la 180ºC/gaz 6. Se desface foitajul pe o suprafata data cu faina, apoi se decupeaza discuri de 8 cm. Se umezesc marginile discului. Se asaza o lingura de carne in mijloc apoi se impaturesc marginile si se prind in trei locuri pentru a forma un triunghi, lasand sa se vada in centru cam 1,5cm din umplutura. Se repeta pentru fiecare disc. Se asaza pe hartie de copt in tavi si se ung cu un pic de ulei de masline. La acest stadiu al prepararii pot fi inghetate aproximativ o luna. Se tin in cuptor pentru 20 de minute, pana cand sunt aurii.
Citeste si Good Food Romania!