Ingrediente:
2 kg de muschi de vita;
2 lingurite de "cinci condimente chinezesti";
2 lingurite de zahar;
2 linguri de ulei de floarea soarelui;
pentru sos:
o mana de coriandru;
300 ml de supa de pui;
un catel de usturoi, strivit;
o radacina de ghimbir, taiata fin;
100 ml sos de stridii;
trei cepe verzi, taiate felii.
Preparare:
• 1. Se amesteca cele cinci ingrediente chinezesti cu zaharul, sare si piper, apoi se toarna peste bucatile de muschi si se lasa la marinat peste noapte.
• 2. Se incalzeste cuptorul la 200ºC, se presara ulei peste carne si se pune intr-o tava. Daca vremea permite se poate face la gratar. Se asaza carnea cu partea grasa pe gratar si se lasa 5-10 minute pana ce grasimea incepe sa se topeasca. Se intoarce carnea si se mai lasa 5 minute pana se rumeneste bine.
• 3. Apoi, se pune in tava si se baga la cuptor timp de 30-40 de minute pana se coace bine. Se acopera cu un capac si se lasa la odihnit timp de 15 minute.
• 4. Pentru a pregati sosul, se pun tulpinile de coriandru intr-o tava impreuna cu supa, usturoiul, ghimbirul, sosul de stridii si partea alba din ceapa verde. Se da in clocot si se mai lasa 10 minute sa scada. Se taie frunzele de coriandru si se pun in sos, impreuna cu restul de ceapa verde.
Mai multe retete si povesti din bucatarie pe www.goodfood.ro!
Carti: Istoria romanilor pentru toti copiii... Copiii se dezhidrateaza mai repede vara decat maturii...