Reteta: gnocchi cu rosii la cuptor

Paste cu rosii la cuptor - o reteta clasica si gustoasa, potrivita pentru o masa de seara. Pofta buna!

Ingrediente:

o lingura de ulei de masline;
o ceapa, taiata marunt;
un ardei gras rosu, curatat de samburi si taiat fin;
un catel de usturoi, zdrobit;
400g conserva de rosii, taiate;
500g gnocchi;
o mana de frunze de busuioc, rupte;
½ bucata de mozzarella de 125g, rupta in bucati.

Preparare:

1. Se incalzeste grillul la nivel high. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se calesc ceapa si ardeiul timp de 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul, se mai prajeste 1 minut, se adauga gnocchi si rosiile, apoi se da in clocot. Se fierbe timp de 10-15 minute, amestecand din cand in cand, pana cand gnocchi se inmoaie, iar sosul se ingroasa. Se asezoneaza, se adauga busuiocul si se transfera intr-un vas mare termorezistent.

2. Se adauga mozzarella si se pune la grill timp de 5-6 minute, pana cand branza devine aurie si incepe sa se topeasca. Se poate congela pana la o luna - se decongeleaza si se baga la cuptor timp de 20-30 de minute, pana devine fierbinte.

Citeste si Good Food Romania!

Ultimele știri