- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
500 g faina
25 g drojdie
250 ml lapte
doua oua
175 g zahar tos
100 g unt
doua crengute de menta
200 g gem de corcoduse
sare
ulei
zahar pudra
sos de vanilie
Mod de preparare:
1. Drojdia se dizolva intr-un bol cu putin lapte caldut. Se adauga faina cat sa rezulte un aluat curgator si se lasa sa dospeasca zece minute.
2. Intr-un bol mai mare se cerne faina, se toarna deasupra drojdia dospita, ouale batute cu zaharul tos si un sfert de lingurita cu sare si jumatate din untul topit.
3. Se adauga restul de lapte caldut, menta tocata marunt si se framanta pana se obtine un aluat omogen, adaugand treptat si restul de unt. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
4. Se intinde o foaie potrivit de groasa, se taie patrate mai mici, se pune in mijlocul fiecaruia gem de corcoduse si deasupra un alt patrat de aluat.
5. Se preseaza marginile ca sa nu se desfaca si se prajesc in ulei incins pana devin aurii.
Sfat: Se servesc calde sau reci, presarate cu zahar pudra sau cu sos de vanilie.
Bautura: Limonada
citeste si Jurnalul National
foto: pipersofpenola.com.au
VIDEO! Cum pot fi parintii egali cu copiii... Depaseste-ti limitele: cum e sa cuceresti Everestul la 14 ani...