Antena Căutare

Reteta: Gogosi cu menta

Cui nu ii plac gogosile? Pufoase si dulci, umplute cu gem, caramel, vanilie sau doar pudrate cu zahar, rotunde sau impletite, ele se pot face in atatea feluri, in functie de gusturile pofticiosului. Cele cu menta sunt pentru iubitorii de plante aromate si merg de minune cu un ceai verde sau o limonada.

Ingrediente:

500 g faina

25 g drojdie

250 ml lapte

doua oua

175 g zahar tos

100 g unt

doua crengute de men­ta

200 g gem de corcoduse

sare

ulei

zahar pudra

sos de vanilie

Mod de preparare:

1. Drojdia se dizolva intr-un bol cu putin lapte caldut. Se adauga faina cat sa rezulte un aluat curgator si se lasa sa dospeasca zece minute.

2. Intr-un bol mai mare se cerne faina, se toarna deasupra drojdia dospita, ouale batute cu zaharul tos si un sfert de lingurita cu sare si jumatate din untul topit.

3. Se adauga restul de lapte caldut, menta tocata marunt si se framanta pana se obtine un aluat omogen, adaugand treptat si restul de unt. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

4. Se intinde o foaie potrivit de groasa, se taie patrate mai mici, se pune in mijlocul fiecaruia gem de corcoduse si deasupra un alt patrat de aluat.

5. Se preseaza marginile ca sa nu se desfaca si se prajesc in ulei incins pana devin aurii.

Sfat: Se servesc calde sau reci, presarate cu zahar pudra sau cu sos de vanilie.

Bautura: Limonada

citeste si Jurnalul National

foto: pipersofpenola.com.au

VIDEO! Cum pot fi parintii egali cu copiii... Depaseste-ti limitele: cum e sa cuceresti Everestul la 14 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x