Ingrediente pentru rețeta Pizza rustica sub forma de placinte
ulei de masline
2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingurita de oregano uscat
½ lingurita fulgi de chilli
750g mix pentru paine (de preferat pentru ciabatta)
140g de salam condimentat, taiat felii
150g de prosciutto
1 borcan cu ardei rosii copti, scursi si feliati
4 bile de mozzarella, feliate fin
20 de masline negre, taiate pe jumatate
4 oua, plus 1 pentru uns, batute
50g de parmezan, ras
Mod de preparare pentru rețeta Pizza rustica sub forma de placinte
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta. Se prajesc ceapa si usutroiul pana se inmoaie si sunt rumene. Se asezoneaza.
2. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se adauga oregano si chilli la mixul de paine, apoi se urmeaza instructiunile de pe pachet.
3. Se intinde jumatate din aluat pentru a se potrivi intr-o tava de copt unsa cu ulei, de 30 x 40cm, putin adanca. Se asaza deasupra ingredientele, mai putin ouale si parmezanul, asigurandu-te ca feliile de mozzarella sunt asezate la intervale egale.
4. Se amesteca ouale si parmezanul, se asezoneaza si se toarna peste ingredientele din tava, apoi se intinde deasupra restul de aluat. Se inlatura excesul de aluat si se strange partea de jos cu partea de sus a marginilor pentru a sigila ingredientele.
5. Se unge exteriorul cu oul ramas si se cresteaza partea de deasupra de patru ori. Se da la cuptor 50 de minute - se acopera cu hartie de copt daca se rumeneste prea tare. Se raceste la temperatura camerei, apoi se taie in patrate.
Poftă bună!
Foto: Good Food
FOTO! Bluzele cu imprimeuri grafice, la moda in acest sezon... Afla care sunt secretele anti-imbatranire ale lui Simon Cowell!...