Ingrediente:
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 2 linguri de miere;
- 2 lingurite de harissa;
- 2 vinete mici, taiate felii;
- 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele;
- 140g de bulgur;
- coaja si sucul de la o jumatate de lamaie;
- o mana buna de frunze de menta, tocate;
- iaurt grecesc, pentru servit (optional).
Preparare:
1. Se amesteca uleiul cu mierea si harissa si se presara jumatate din cantitatea obtinuta peste vinete si ardei. Se asezoneaza din belsug. Se incinge gratarul si se frig legumele pentru 10-15 minute, intorcandu-le pe amble parti pana se rumenesc si se patrund.
2. Intre timp, se asaza bulgurul intr-un bol mare si se rastoarna peste el apa clocotita pana se acopera intreaga cantitate. Se lasa 10 minute sa se umfle si sa se inmoaie, se scurge si se rastoarna deasupra lui restul de sos, frunzele de menta, sucul si coaja de lamaie. Se condimenteaza din belsug si se amesteca bine. Legumele se servesc pe patul de bulgur, stropite cu iaurt dupa gust.
Citeste si Good Food Romania!
VIDEO! De ce sa ingrijiti dintii de lapte ai copiilor... Design eco pe timp de criza...