Ingrediente
½ x 198g conserva de porumb dulce, scurs bine de apa
1 mana mica de coriandru, tocata
1 ceapa verde, taiata in felii subtiri
25g de cheddar, dat prin razatoare
½ ardei iute verde, tocat
400g de aluat pentru placinta
1 ou, batut
2 linguri seminte de susan
Mod de preparare
1. Se face umplutura amestecand porumbul, coriandrul, ceapa verde, branza si ardeiul iute cu sare si piper.
2. Se desfasoara foaia de aluat, se mai intinde putin cu un sucitor, apoi se taie cercuri cu diametrul de 10cm (ar trebui sa iasa 6 cercuri, apoi reintinde restul de aluat si mai taie 2 cercuri). Se ung marginile cercurilor cu ou, apoi se asaza cateva linguri de umplutura in mijlocul fiecarui cerc. Se indoaie cercurile pe jumatate, apoi se sigileaza marginile, apasand cu degetele. Se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu restul de ou si se presara cu seminte de susan. Se acopera si se lasa la rece cel putin 30 de minute inainte sa se dea la cuptor.
3. La ora mesei, se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6 si se dau pateurile la cuptor 20 de minute pana cand devin aurii si crocante.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!
Desert: Muffins de ciocolata cu sos cald... 5 etape prin care sa asiguri hidratarea tenului tau...