Antena Căutare

Reteta pentru gratar: pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

Martha Stewart iti propune astazi inca o reteta delicioasa de pui la gratar. De aceasta data lamaia da o aroma speciala carnii fragede iar garnitura este compusa din paine taraneasca frecata cu usturoi. Pofta buna!

Este o reteta care poate fi servita cel mai bine pentru o masa usoara de seara, la un pahar de vin alb si rece, alaturi de familie sau de prietenii buni.

Ingrediente (4 portii):

4 fileuri mari de pui;

3 linguri ulei de masline;

100 ml suc de lamaie + cateva felii;

4 felii groase de paine taraneasca;

2 catei de usturoi;

sare, piper.

Preparare (20 de minute):

Incalzeste bine gratarul pe care il ai - fie cel de afara, fie cel de interior, de aragaz. Toaca apoi marunt un catel de usturoi, pune-l intr-un vas, apoi adauga o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper: amesteca bine.

Pune apoi fileurile de pui in acest amestec, sau, mai exact, freaca cu acest amestec. Lasa apoi fileurile timp de 5 minute in aceasta marinada.

Separat, unge feliile de paine cu restul de ulei de masline, apoi da-le cu sare si cu piper si pune-le pe grill. Cand se rumenesc, freaca-le cu celalalt catel de usturoi ramas.

Pune apoi fileurile de pui pe grill, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, insa ai grija sa nu se usuce.

La final, serveste pentru fiecare portie cate un fileu de pui alaturi de o felie groasa de paine taraneasca facuta si aceasta pe grill.

Pofta buna!

Foto: marthastewart.com

FOTO! Vezi care sunt tendintele in moda pentru aceasta toamna!... Cinci alimente pentru tineretea vesnica a pielii tale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x