Este o reteta care poate fi servita cel mai bine pentru o masa usoara de seara, la un pahar de vin alb si rece, alaturi de familie sau de prietenii buni.
Ingrediente (4 portii):
4 fileuri mari de pui;
3 linguri ulei de masline;
100 ml suc de lamaie + cateva felii;
4 felii groase de paine taraneasca;
2 catei de usturoi;
sare, piper.
Preparare (20 de minute):
Incalzeste bine gratarul pe care il ai - fie cel de afara, fie cel de interior, de aragaz. Toaca apoi marunt un catel de usturoi, pune-l intr-un vas, apoi adauga o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper: amesteca bine.
Pune apoi fileurile de pui in acest amestec, sau, mai exact, freaca cu acest amestec. Lasa apoi fileurile timp de 5 minute in aceasta marinada.
Separat, unge feliile de paine cu restul de ulei de masline, apoi da-le cu sare si cu piper si pune-le pe grill. Cand se rumenesc, freaca-le cu celalalt catel de usturoi ramas.
Pune apoi fileurile de pui pe grill, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, insa ai grija sa nu se usuce.
La final, serveste pentru fiecare portie cate un fileu de pui alaturi de o felie groasa de paine taraneasca facuta si aceasta pe grill.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com
FOTO! Vezi care sunt tendintele in moda pentru aceasta toamna!... Cinci alimente pentru tineretea vesnica a pielii tale...